11
83
Čokoládová torta s jahodami

Čokoládová torta s jahodami

1 h 0 m
10 porcií
  • 200 g celozrnných maslových sušienok Sondey
  • 3 lyžice krupicového cukru Castello
  • 5 lyžíc rozpusteného masla
  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžica vanilínového cukru Castello
  • 100 g mliečnej čokolády Fin Carré
  • 150 g horkej čokolády Bellarom (74 % kakaa)
  • 2 vajcia
  • štipka soli Castello
  • 400 g čerstvých jahôd

Postup

Sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri spolu s 1 lyžicou krupicového cukru a rozpusteným maslom (vznikne nám konzistencia podobná mokrému piesku). Zmesou vyložíme dno okrúhlej tortovej formy. Takto pripravený korpus dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10 minút.

Do hrnca nalejeme 300 ml smotany. Pridáme 2 lyžice krupicového cukru, 1 lyžicu vanilínového cukru a privedieme do varu. Potom odstavíme z ohňa, pridáme 100 g mliečnej a 100 g horkej čokolády (polámané na malé kúsky). Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

V miske vyšľaháme 2 vajíčka so štipkou soli. Potom ich za stáleho miešanie vlejeme do vychladnutého čokoládového krému. Hotovú zmes vylejeme na predpečený korpus a vrátime späť do rúry asi na 25 minút. Upečenú tortu necháme dôkladne vychladiť.

50 ml smotany varíme spolu s 50 g horkej čokolády vo vodnom kúpeli, kým nevznikne hladká hmota. Hotovou polevou potrieme upečenú vychladnutú tortu. Na vrch poukladáme jahody.

Pred podávaním dáme aspoň na 1 hodinu vychladiť do chladničky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. apríl 2020, 01:03

    Mnam uzasna bola, namiesto ovocia (nebolo v obchode) som urobila z mraz. malin zele polevu. Zaprasilo sa po nej.

    Odpovedať
  • Behati
    07. jún 2015, 01:27

    Vynikajúca čokoládová, mňam :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. február 2015, 11:24

    zaujala ma, chcem sa vsak spytat aka velkost tortovej formy je najvhodnejsi?dakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. november 2014, 23:31

    na obrazku vyzera fajn, chuti hrozne. pomer horkej cokolady / lidl horkej cokolady / bol dle receptu, napriek tomu velmi horka . Druhykrat ju skusat nebudeme.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. august 2014, 22:20

    Vynikajuca torta,vzdy mala uspech.mozem len odporucit.maly tip:korpus dajte pred pecenim vychladnut aspon na 30min do chladnicky,nerozpadne sa.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať