
Nepečený jahodový cheesecake
Suroviny
Korpus
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 100 g masla Pilos
Krém
- 400 g čerstvého syra Pilos
- 500 g mascarpone Milbona
- 450 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 150 g bielej čokolády FinCarré
Ešte budeme potrebovať
- 200 g jahodového džemu Maribel
Na ozdobu
- 150 g jahodového džemu Maribel
- 500 g jahôd
Potrebujeme
misku, tortovú formu s priemerom 24 cm, ručný mixér
POSTUP
Korpus
Pomleté maslové sušienky nasypeme do misky, pridáme roztopené maslo a zmiešame. Zmes utlačíme na dno tortovej formy a odložíme do mrazničky stuhnúť, kým pripravíme krém.
Krém
Do misky pridáme nátierku z čerstvého syra, mascarpone, 300 ml smotany na šľahanie a vyšľaháme ručným mixérom do polotuha. Zvyšných 150 ml smotany na šľahanie spolu s bielou čokoládou roztopíme v mikrovlnke a pridáme do krému. Vyšľaháme do tuha. Na stuhnutý sušienkový základ nanesieme polovicu krému, rozotrieme až ku okrajom. Pridáme v kôpkach jahodový džem, ktorý mramorovaním zľahka zapracujeme do krému. Pokračujeme zvyšným krémom, ktorý rozotrieme až ku okrajom a následne okraje očistíme a zarovnáme. Cheesecake odložíme do chladničky, ideálne cez noc.
Zdobenie
Vychladnutý cheesecake potrieme džemom a ozdobne uložíme rozpolené jahody do kruhu po celej ploche.
Tip: „Cheesecake krájajte nožom namočeným v horúcej vode.“