15
43
Nepečený karamelový krémeš

Nepečený karamelový krémeš

2 h 0 m
9 porcií

Suroviny

Karamel

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 300 g kryštálového cukru Belbake
  • 40 ml vody
  • 1 lyžička soli Kania
  • 100 g masla Pilos


Krém

  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 80 g Zlatého klasu
  • 800 ml mlieka Pilos
  • 150 g masla Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 250 g mascarpone Lovilio

 

  • 3 balenia karamelových sušienok Sondey

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, formu s vyberateľným dnom s priemerom 24 cm

POSTUP

Karamel

V malom hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie.

Medzitým necháme v hrnci s hlbokým dnom cukor s vodou karamelizovať.

Prilejeme zohriatu smotanu a prisypeme soľ. Zmes necháme prevrieť.

Tip: Čím dlhšie karamel varíme, tým bude tmavší.

Hotový karamel odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo, premiešame, prelejeme do misky a necháme v chladničke úplne vychladnúť.

Krém

Cukor, Zlatý klas a 100 ml mlieka rozmiešame v miske dohladka.

V hrnci necháme zovrieť 700 ml mlieka, prilejeme pripravenú zmes a miešame do hustého pudingu. Prihodíme maslo, premiešame a necháme vychladnúť.

V robote vyšľaháme smotanu a mascarpone. Postupne prilievame puding a šľaháme, kým sa hmoty spoja a vznikne krém.

Na dno formy uložíme sušienky, pridáme polovicu krému, ďalšiu vrstvu sušienok, krém a na záver vrstvu sušienok. Karamel nalejeme navrch koláča a ozdobíme rozdrvenými sušienkami. Nepečený karamelový krémeš necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. november 2022, 19:31

    Prosím do jak velké formy dáváte?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. november 2022, 14:36

    mňam

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      21. november 2022, 18:24

      Dobrý deň. Tešíme sa, že sa vám recept od Veroniky páči. Neváhajte vyskúšať aj ďalšie recepty z Kuchyne Lidla. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. november 2022, 15:19

    Dobrý deň, vyskúšala som recept a koláčik je výborný až exelentný, všetko bolo v poriadku , len s nim treba vydržať až do druhého dňa , aby sa dal dobre krájať,

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      21. november 2022, 18:23

      Dobrý deň. Veru, najlepšie je počkať do druhého dňa. 😇 My maškrtníci budeme potichu vyjedať, aj keď ešte nebude úplne stuhnutý. 🤩 Veríme, že si na koláčiku pochutila celá vaša rodina. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. november 2022, 15:14

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, ja mám ten karamel riedky, neviem kde som urobila chybu. Ďakujem

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. november 2022, 07:31

      Dobrý deň, ak karamel nemá dostatočne hustú konzistenciu, odporúčame dať menej vody, prípadne smotany na šľahanie. Ak je vody alebo smotany príliš veľa, karamel je redší. 😇 Určite nám dajte vedieť, či sa pri novom pokuse karamel poradil. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. november 2022, 07:07

    Mne sa koláč nepodaril, plnka ani poleva nestuhla.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. november 2022, 09:50

      Dobrý deň, pri poleve a kréme je dôležité, aby boli suroviny v rovnakej teplote a stanovenom množstve. Polevu nechajte v chladničke vychladnúť. 😍 Napíšte nám, či vám dezert vyšiel. 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať