Nepečený karamelový krémeš
Doprajte si oddych. Oslaďte si život lahodným receptom od Veroniky a Nutelindochky. Nepečený karamelový krémeš okúzli rodinu, priateľov a každú návštevu. Vyskúšajte jeho prípravu podľa nášho receptu.
Suroviny
Karamel
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 40 ml vody
- 1 lyžička soli Kania
- 100 g masla Pilos
Krém
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- 80 g Zlatého klasu
- 800 ml mlieka Pilos
- 150 g masla Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250 g mascarpone Lovilio
- 3 balenia karamelových sušienok Sondey
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, formu s vyberateľným dnom s priemerom 24 cm
POSTUP
Karamel
V malom hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie.
Medzitým necháme v hrnci s hlbokým dnom cukor s vodou karamelizovať.
Prilejeme zohriatu smotanu a prisypeme soľ. Zmes necháme prevrieť.
Tip: Čím dlhšie karamel varíme, tým bude tmavší.
Hotový karamel odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo, premiešame, prelejeme do misky a necháme v chladničke úplne vychladnúť.
Krém
Cukor, Zlatý klas a 100 ml mlieka rozmiešame v miske dohladka.
V hrnci necháme zovrieť 700 ml mlieka, prilejeme pripravenú zmes a miešame do hustého pudingu. Prihodíme maslo, premiešame a necháme vychladnúť.
V robote vyšľaháme smotanu a mascarpone. Postupne prilievame puding a šľaháme, kým sa hmoty spoja a vznikne krém.
Na dno formy uložíme sušienky, pridáme polovicu krému, ďalšiu vrstvu sušienok, krém a na záver vrstvu sušienok. Karamel nalejeme navrch koláča a ozdobíme rozdrvenými sušienkami. Nepečený karamelový krémeš necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.