Obrátené koláčiky s ringlotami
Suroviny
- repkový olej Vita D´or
- 50 g masla Pilos
- 9 lyžičiek trstinového cukru Belbake
- 3 ringloty
- 190 g hladkej múky Belbake
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 110 g kryštálového cukru Belbake
- 90 g zmäknutého masla Pilos
- 1 vajce
- 150 ml acidofilného mlieka Pilos (3,6 %)
- Servírovanie:
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- plech na muffiny, mixér
POSTUP
Plech na muffiny zľahka potrieme olejom. Maslo rozdelíme na 18 malých kúskov a rovnomerne (2 kúsky) vložíme do každej formy. Prisypeme trstinový cukor a na mesiačiky nakrájané ringloty (3 mesiačiky do každej formy).
V mise zmiešame múku, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.
V druhej mise vymiešame cukor so zmäknutým maslom do svetložltej peny, pridáme vajce a miešame, kým vznikne nadýchaná pena. Prisypeme zmes múky, prášku do pečiva a sódy bikarbóny a prilejeme mlieko. Premiešame a vymiešanú zmes nalejeme do formy na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 – 30 minút.
Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, formu prevrátime a koláčiky vyberieme.
Servírovanie
Obrátené koláčiky servírujeme posypané práškovým cukrom.