Čokoládový chlieb s višňami a brusnicami
Čokoládový chlieb
- 150 g masla Pilos
- 250 g trstinového cukru Belbake
- 3 vajíčka
- 190 g hladkej múky Belbake
- 60 g kakaa Belbake
- 5 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 5 g sódy bikarbóny
- 5 g soli Belbake
- 240 ml mlieka Pilos
- 350 g zaváraných višní Freshona
- 300 g višňového džemu Maribel
- 50 ml tuzemáku Alliance
Poleva
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 120 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
Ozdoba
- 50 g sušených brusníc Alesto
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka
- sitko
- stierku
- formu na chlebík
- papier na pečenie
- misku na vodný kúpeľ
- cukrárske vrecko bez špičky
Čokoládový chlieb
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Postupne po jednom zašľaháme najprv vajíčka a potom striedavo preosiate suché ingrediencie a mlieko izbovej teploty. Polovicu cesta nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch poukladáme precedené višne a zalejeme zvyšným cestom. Chlieb pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút až 1 hodinu. Ešte teplý ho vyklopíme z formy, stiahneme papier na pečenie, vrch aj boky potrieme zmesou džemu a tuzemáku a necháme úplne vychladnúť.
Poleva
Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame na hladkú lesklú polevu - ganache. Preložíme ju do cukrárskeho vrecka bez špičky a tenkým prúdom chlieb polejeme. Na záver ho ešte ozdobíme sušenými brusnicami.