Orechové košíčky
Suroviny
Košíčky
- 100 g hladkej múky Belbake
- 40 g práškového cukru Belbake
- 35 g mletých mandlí Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 80 g masla Pilos
- kôra z 1 pomaranča
- 1 žĺtok
Náplň
- 150 g mletých vlašských orechov Alesto
- 150 g práškového cukru Belbake
- 60 g hladkej múky Belbake
- 20 g kukuričného škrobu
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 50 g masla Pilos
- 2 vajcia
- 20 ml škoricového likéru
- kôra z 1 pomaranča
- 450 g marhuľového džemu Maribel
Poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 10 ml rastlinného oleja Vita D´or
- 100 g vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, formičky, cukrárske vrecko bez špičky
POSTUP
Košíčky
Múku, cukor, mleté mandle, prášok do pečiva, maslo, kôru z pomaranča a žĺtok vymiešame v robote na kompaktné cesto. Vymiesené cesto preložíme do formičiek.
Náplň
Mleté vlašské orechy, práškový cukor, hladkú múku, kukuričný škrob, mletú škoricu, roztopené maslo, vajcia a škoricový likér vymiešame v robote na hladkú hmotu. Náplň ochutíme pomarančovou kôrou, prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky a nanesieme ju na pripravené košíčky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Upečené košíčky vyberieme z formy. Necháme vychladnúť, potrieme marhuľovým džemom a namočíme v čokoláde roztopenej s olejom vo vodnom kúpeli.
Servírovanie
Orechové košíčky na povrchu ozdobíme vlašskými orechmi.