Pečené bravčové rebierka s feniklom a bielym vínom
Najlepšie je, keď sa môžete o chutné jedlo s niekým podeliť. Marcel sa tentokrát podelil aj o prípravu a to s Mirom, ktorého môžete poznať ako @cikindeles. Pripravili pečené rebierka na vine s opekaným feniklom.
Suroviny
- 4 fenikle
- 1,5 kg bravčových mäsitých rebierok
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- kôra z 2 citrónov
- 2 lyžice medu
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- 200 ml bieleho suchého vína
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 2 lyžice masla Pilos
- listový šalát mix
- šťava z ½ citróna
- čerstvá bazalka
- 1 chlieb
Potrebujeme
plech, panvicu
POSTUP
Fenikel očistíme, nakrájame na kúsky a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode.
Rebierka nakrájame na kúsky, preložíme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Prilejeme med, prisypeme rozmarín, premiešame a necháme marinovať ideálne do ďalšieho dňa. Rebierka preložíme na plech, okoreníme, podlejeme vínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 90 – 120 minút. Počas celej doby pečenia podlievame výpekom.
Cibuľku nakrájame na pásiky. Olivy natrháme na menšie kúsky. Oblanšírovaný fenikel precedíme, necháme odkvapkať a restujeme v panvici na oleji. Ochutíme soľou, korením a citrónovou kôrou. Premiešame, pridáme olivy, cibuľku a maslo a restujeme, kým fenikel získa zlatohnedú farbu.
Listový šalát zmiešame so zelenou časťou lahôdkovej cibuľky, šťavou z citróna, olejom, soľou a korením. Na záver k šalátu pridáme lístky bazalky.
Servírovanie
Pečené bravčové rebierka podávame s feniklom, listovým šalátom a chlebom. Na záver prelejeme výpekom.