0
3
Pečené bravčové rebierka s feniklom a bielym vínom

Pečené bravčové rebierka s feniklom a bielym vínom

4 h 30 m
6 porcií

Najlepšie je, keď sa môžete o chutné jedlo s niekým podeliť. Marcel sa tentokrát podelil aj o prípravu a to s Mirom, ktorého môžete poznať ako @cikindeles. Pripravili pečené rebierka na vine s opekaným feniklom.


Suroviny

  • 4 fenikle
  • 1,5 kg bravčových mäsitých rebierok
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • kôra z 2 citrónov
  • 2 lyžice medu
  • čerstvý rozmarín
  • olivový olej Primadonna
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
  • 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 2 lyžice masla Pilos
  • listový šalát mix
  • šťava z ½ citróna
  • čerstvá bazalka
  • 1 chlieb

Potrebujeme

plech, panvicu


POSTUP

Fenikel očistíme, nakrájame na kúsky a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode.

Rebierka nakrájame na kúsky, preložíme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Prilejeme med, prisypeme rozmarín, premiešame a necháme marinovať ideálne do ďalšieho dňa. Rebierka preložíme na plech, okoreníme, podlejeme vínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 90 – 120 minút. Počas celej doby pečenia podlievame výpekom.

Cibuľku nakrájame na pásiky. Olivy natrháme na menšie kúsky. Oblanšírovaný fenikel precedíme, necháme odkvapkať a restujeme v panvici na oleji. Ochutíme soľou, korením a citrónovou kôrou. Premiešame, pridáme olivy, cibuľku a maslo a restujeme, kým fenikel získa zlatohnedú farbu.

Listový šalát zmiešame so zelenou časťou lahôdkovej cibuľky, šťavou z citróna, olejom, soľou a korením. Na záver k šalátu pridáme lístky bazalky.


Servírovanie

Pečené bravčové rebierka podávame s feniklom, listovým šalátom a chlebom. Na záver prelejeme výpekom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať