Konfitované kačacie stehná s batatmi a pak choi
- 4 kačacie stehná
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 12 strúčikov cesnaku
- čerstvá šalvia
- 500 g kačacej masti
- 150 g trstinového cukru Belbake
- 300 ml pomarančového džúsu Solevita
- 1 citrón
- 1 limetka
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 kg batatov
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
- 2 kapusty pak choi
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- plech na pečenie
- sitko
Kačacie stehná
Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pridáme 6 celých strúčikov cesnaku, ktoré jemne rozpučíme, lístky šalvie a zalejeme roztopenou kačacou masťou. Pečieme pri 130 °C približne 3 hodiny. Na posledných 30 minút zvýšime teplotu na 200 °C.
Omáčka
Cukor necháme na miernom ohni rozpustiť. Potom pridáme pomarančový džús, citrónovú a limetkovú kôru a šťavu. Na miernom ohni varíme približne 40 minút, kým omáčka začne hustnúť. Na záver primiešame maslo.
Pečené bataty
Bataty umyjeme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme nasekaným tymianom a pridáme zvyšné jemne rozpučené celé strúčiky cesnaku. Dôkladne premiešame a rozložíme na plech. Pečieme 30 minút pri 200 °C.
Pak choi
Pak choi rozkrojíme na menšie časti a dôkladne umyjeme. Oblanšírujeme – varíme vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty do polomäkka. Vyberieme na sitko, pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Konfitované kačacie stehná podávame s pečenými batatmi a kapustou pak choi, preliate citrusovou omáčkou.