0
6
Falošná sviečková so zemiakovými plackami (rösti) a špenátom

Falošná sviečková so zemiakovými plackami (rösti) a špenátom

2 h 30 m
4 porcie

Falošná sviečková

  • repkový olej Vita D'or
  • 2 stredne veľké cibule
  • 80 g zeleru
  • 1 petržlen
  • 1 mrkva
  • 50 g póru
  • 5 guľôčok nového korenia Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • 10 guľôčok čierneho korenia Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 3 l vody
  • 1 kg falošnej sviečkovej (hovädzie okrúhle pliecko)

Krémový špenát a rösti

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • mrazený listový špenát Freshona
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 400 g zemiakov

Viedenská pažítková omáčka

  • 6 vajec
  • 150 g maslového toastového chleba Rivercote
  • asi 0,5 l plnotučného mlieka Pilos
  • 120 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička dijonskej horčice Kania
  • 300 ml slnečnicového oleja Vita D'or
  • 8 lyžíc nasekanej čerstvej pažítky

POSTUP

POTREBUJEME

  • malú okrúhlu formu
  • kovové sitko
  • strúhadlo

Falošná sviečková

Z oleja, cibúľ, koreňovej zeleniny, póru, divokého korenia, petržlenovej vňate, soli a vody pripravíme vývar. Keď začne vrieť, vložíme doň mäso a varíme asi 2 hodiny domäkka. Potom mäso vyberieme, vývar precedíme a koreňovú zeleninu položíme bokom k mäsu.  

Krémový špenát

V kastróle s roztopeným maslom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme smotanou a prevaríme na požadovanú hustotu.

Pridáme rozmrazený, vyžmýkaný a nakrájaný špenát, osolíme, okoreníme a krátko prehrejeme.

Rösti

Zemiaky v šupke upečieme v rozohriatej rúre „dopolomäkka“ (vďaka tomu zostanú po nastrúhaní trochu lepkavé). Necháme ich mierne vychladnúť, ošúpeme, nastrúhame nahrubo a osolíme. Pomocou formy vytvarujeme okrúhle placky, ktoré jemne pritlačíme. Potom formu zložíme a placky opečieme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja dozlatista.

Viedenská pažítková omáčka

Tri vajcia uvaríme natvrdo (10 minút vo vriacej vode) a zvyšné surové vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Chlieb namočíme v mlieku a vyžmýkame. Pridáme natvrdo uvarené vajcia, vývar, horčicu, 3 žĺtky, soľ, korenie a rozmixujeme. Do zmesi pomaly zamixujeme i olej. Podľa potreby dochutíme a posypeme nasekanou pažítkou.

Servírovanie

Varenú sviečkovú nakrájame na plátky a podávame preliatu vývarom i s koreňovou zeleninou. Zvlášť servírujeme rösti, špenát a viedenskú pažítkovú omáčku.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať