Pečené kura s brokolicou a špargľou
- 1 celé kurča
- morská soľ´v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čerstvý tymian
- 100 ml suchého bieleho vína
- 250 g zelenej špargle
- 250 g bielej špargle
- 1 brokolica
- 200 g cherry paradajok
- 2 červené cibule
- 4 – 5 strúčikov cesnaku
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 50 g parmezánu Lovilio
Postup
POTREBUJEME
- plech alebo zapekaciu misu
- sitko
Umyté a osušené kurča preložíme na plech. Osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a posypeme tymianom. Podlejeme bielym vínom a trochou vody. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C.
Medzitým pripravíme zeleninu. Zo špargle odrežeme drevnaté konce (približne 2 cm). Pomocou škrabky ju očistíme do 2/3 (hlavičky nešúpeme) a umyjeme. Umytú brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a spolu so špargľou ju oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
Uvarenú špargľu rozdelíme na polovice. Cherry paradajky nakrájame na 1/2, červenú cibuľu na mesiačiky a cesnak nadrobno. Všetku zeleninu (okrem brokolice) preložíme do väčšej misky. Ochutíme olivovým olejom, soľou a korením. Premiešame a pridáme brokolicu. Opäť zľahka premiešame.
Pripravenú zeleninu a orechy pridáme po 45 minútach k predpečenému kurčaťu. Spolu pečieme pri rovnakej teplote ešte približne 15 minút.
Servírovanie
Kurča servírujeme s pečenou zeleninou, orechmi a posypané hoblinami parmezánu.