Lečo so sekanou v slanine
Sekaná
- 800 g mletého bravčového mäsa
- 2 žemle (ideálne z predchádzajúceho dňa)
- 250 ml plnotučného mlieka Pilos
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 1 hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 cibuľa
- mletá pikantná paprika Kania
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- 200 g delikatesnej slaniny Dulano
Lečo
- 2 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- rastlinný olej Vita D'or
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 2 biele papriky
- 10 cherry paradajok
- 200 ml krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
- 4 vajíčka
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Ešte budeme potrebovať
- 400 g malých zemiakov
POSTUP
POTREBUJEME
- pekáč alebo zapekaciu misu
Pečivo namočíme do mlieka. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a cibuľu nasekané najemno, mletú papriku, vajcia, prelisovaný cesnak, vyžmýkané pečivo a horčicu. Premiešame a mokrými rukami vytvarujeme dve šišky, ktoré ozdobne zabalíme do slaniny. Vložíme do pekáča s trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 - 45 minút. Podľa potreby podlievame vodou.
Lečo
Cibule nasekáme na rezance, cesnak na plátky a restujeme na oleji. Postupne pridávame papriky nakrájané na pásiky, soľ, čierne korenie, cherry paradajky na štvrtiny a paradajky z konzervy. Dusíme na miernom plameni do mäkka. Tesne pred dokončením prilejeme rozšľahané vajíčka a nasekanú vňať. Varíme, pokým vajíčka nezískajú krémovú konzistenciu. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Prekrojíme na polovice a opečieme na rozpálenom oleji dozlatista.