2
13
Penne s baklažánom, paradajkami a mletým mäsom

Penne s baklažánom, paradajkami a mletým mäsom

2 h 0 m
4 porcie
  • 1 baklažán
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 600 g mletého mäsa mix
  • 50 g cibule
  • sušené oregano Mikado
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 850 ml krájaných paradajok s bazalkou Freshona
  • 400 g cestovín penne Combino
  • 8 cherry paradajok
  • hoblinky parmezánu Lovilio
  • čerstvá bazalka

Postup

POTREBUJEME

  • sitko
  • kuchynské utierky

Baklažán

Umytý a osušený baklažán nakrájame na kocky, osolíme a necháme „vypotiť“ (približne 10 – 15 minút). Prebytočnú vodu vyžmýkame. Baklažán osušíme a opečieme na panvici s rozpáleným olejom dozlatista. Preložíme na kuchynské utierky, aby sme ho zbavil prebytočného tuku.

Mäsové guľôčky

Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou. Ochutíme oreganom, soľou a čiernym korením. Z mäsovej zmesi tvarujeme rukami guľôčky, ktoré opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom.

Omáčka

Do panvice s rozohriatym olivovým olejom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a štipľavú papričku na kolieska. Podlejeme vínom a necháme prejsť varom. Prilejeme paradajky z konzervy, osolíme, okoreníme a na miernom ohni krátko povaríme. Do omáčky vložíme opečené mäsové guľôčky, baklažán a necháme prejsť varom. Pridáme nakrájanú bazalku, cherry paradajky na ¼ a uvarené cestoviny. Cestoviny by nemali byť uvarené úplne domäkka, pretože sa ešte dovaria v omáčke. Pokiaľ sa nám zdá omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť vodou, v ktorej sa varili cestoviny.

Servírovanie

Jedlo servírujeme pokvapkané olivovým olejom a posypané hoblinkami parmezánu. Dozdobíme čerstvou bazalkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info