Penne s baklažánom, paradajkami a mletým mäsom
- 1 baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 600 g mletého mäsa mix
- 50 g cibule
- sušené oregano Mikado
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 50 ml suchého bieleho vína
- 850 ml krájaných paradajok s bazalkou Freshona
- 400 g cestovín penne Combino
- 8 cherry paradajok
- hoblinky parmezánu Lovilio
- čerstvá bazalka
Postup
POTREBUJEME
- sitko
- kuchynské utierky
Baklažán
Umytý a osušený baklažán nakrájame na kocky, osolíme a necháme „vypotiť“ (približne 10 – 15 minút). Prebytočnú vodu vyžmýkame. Baklažán osušíme a opečieme na panvici s rozpáleným olejom dozlatista. Preložíme na kuchynské utierky, aby sme ho zbavil prebytočného tuku.
Mäsové guľôčky
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou. Ochutíme oreganom, soľou a čiernym korením. Z mäsovej zmesi tvarujeme rukami guľôčky, ktoré opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom.
Omáčka
Do panvice s rozohriatym olivovým olejom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a štipľavú papričku na kolieska. Podlejeme vínom a necháme prejsť varom. Prilejeme paradajky z konzervy, osolíme, okoreníme a na miernom ohni krátko povaríme. Do omáčky vložíme opečené mäsové guľôčky, baklažán a necháme prejsť varom. Pridáme nakrájanú bazalku, cherry paradajky na ¼ a uvarené cestoviny. Cestoviny by nemali byť uvarené úplne domäkka, pretože sa ešte dovaria v omáčke. Pokiaľ sa nám zdá omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť vodou, v ktorej sa varili cestoviny.
Servírovanie
Jedlo servírujeme pokvapkané olivovým olejom a posypané hoblinkami parmezánu. Dozdobíme čerstvou bazalkou.