3
3
Kokosové éclairs s čokoládovou polevou

Kokosové éclairs s čokoládovou polevou

1 h 30 m
12 porcií

 

Craqueline

  • 75 g zmäknutého masla Pilos
  • 75 g kryštálového cukru Castello
  • 20 g preosiateho kakaa Castello
  • 70 g hladkej múky Castello

 

Éclairs

  • 70 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 70 ml vody
  • 70 g zmäknutého masla Pilos
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 90 g polohrubej múky Castello
  • 3 vajíčka

 

Krém

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 60 g práškového cukru Castello
  • 50 g strúhaného kokosu Belbake

 

Na ozdobenie

  • 150 g mliečnej čokolády Fin Carré
  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 80 g strúhaného kokosu Belbake

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • papier na pečenie
  • valček
  • cukrárske vrecko s hladkou a ozdobnou špičkou
  • plech

 

Craqueline

Všetky suroviny vymiešame na kompaktné cesto. Potom ho rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku cca 3 mm a odložíme do mrazničky.

 

Éclairs

Do hrnca dáme variť mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli. Keď sa maslo rozpustí a zmes začne vrieť, prisypeme múku a dôkladne miešame. Vzniknuté cesto za stáleho miešania odpaľujeme v hrnci 2 – 3 minúty, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Preložíme ho do robota a miešame na najnižšej rýchlosti, kým vychladne. Následne primiešame po jednom vajíčka. Cestom naplníme cukrárskeho vrecko s hladkou špičkou.

 

Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme pásiky (cca 1,5 x 10 cm). Z craqueline odstránime papier na pečenie a nakrájame na pásy (cca 2 x 10 cm). Tie opatrne položíme na vrch éclairs. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C, teplotu znížime na 180 °C a pečieme 20 – 25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame.

 

Krém

Mascarpone so smotanou a cukrom vyšľaháme do tuha. Prisypeme kokos a došľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.

 

Na ozdobenie

Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou (nie však vriacou) smotanou a rozmiešame. Vychladnuté éclairs pozdĺžne rozrežeme. Vrchy namočíme do polevy a potom obalíme v kokose. Na spodné korpusy nanesieme krém a prikryjeme vrchmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. marec 2020, 14:01

    Super recept, podaril sa na 1x

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. november 2019, 22:20

    Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme pásiky (cca 1,5 x 10 cm). Z craqueline odstránime papier na pečenie a nakrájame na pásy (cca 2 x 10 cm). Tie opatrne položíme na vrch éclairs. Tomu nerozumiem... A tomuto už vôbec nie - Z craqueline odstránime papier na pečenie a nakrájame na pásy (cca 2 x 10 cm)??? Čo je to craqueline? Dakujem za vysvetlenie.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. november 2019, 16:19

      V pondelok to bolo v tv...craqueline je v chladnicke rozvalkany medzi dvomi papiermi na pečenie pretoze by sa topil...narezete ho na pasiky vo velkosti ako ste naniesli cesto na eclairs a peciete

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. november 2019, 10:54

      Pozrite si video tam je všetko

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. október 2019, 16:05

    Toto vyzerá veľmi chutne...:-)

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      04. november 2019, 16:07

      To nás veľmi teší a prajeme dobrú chuť :)

      Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info