Kokosové éclairs s čokoládovou polevou
Craqueline
- 75 g zmäknutého masla Pilos
- 75 g kryštálového cukru Castello
- 20 g preosiateho kakaa Castello
- 70 g hladkej múky Castello
Éclairs
- 70 ml plnotučného mlieka Pilos
- 70 ml vody
- 70 g zmäknutého masla Pilos
- 1 lyžička kryštálového cukru Castello
- štipka soli Castello
- 90 g polohrubej múky Castello
- 3 vajíčka
Krém
- 250 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie
- 60 g práškového cukru Castello
- 50 g strúhaného kokosu Belbake
Na ozdobenie
- 150 g mliečnej čokolády Fin Carré
- 70 ml smotany na šľahanie
- 80 g strúhaného kokosu Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- robot s nadstavcom lopatka a metlička
- papier na pečenie
- valček
- cukrárske vrecko s hladkou a ozdobnou špičkou
- plech
Craqueline
Všetky suroviny vymiešame na kompaktné cesto. Potom ho rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku cca 3 mm a odložíme do mrazničky.
Éclairs
Do hrnca dáme variť mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli. Keď sa maslo rozpustí a zmes začne vrieť, prisypeme múku a dôkladne miešame. Vzniknuté cesto za stáleho miešania odpaľujeme v hrnci 2 – 3 minúty, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Preložíme ho do robota a miešame na najnižšej rýchlosti, kým vychladne. Následne primiešame po jednom vajíčka. Cestom naplníme cukrárskeho vrecko s hladkou špičkou.
Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme pásiky (cca 1,5 x 10 cm). Z craqueline odstránime papier na pečenie a nakrájame na pásy (cca 2 x 10 cm). Tie opatrne položíme na vrch éclairs. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C, teplotu znížime na 180 °C a pečieme 20 – 25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame.
Krém
Mascarpone so smotanou a cukrom vyšľaháme do tuha. Prisypeme kokos a došľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.
Na ozdobenie
Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou (nie však vriacou) smotanou a rozmiešame. Vychladnuté éclairs pozdĺžne rozrežeme. Vrchy namočíme do polevy a potom obalíme v kokose. Na spodné korpusy nanesieme krém a prikryjeme vrchmi.