Kokosová panna cotta s mangovým pyré
Suroviny
- 5 plátkov želatíny
- 400 ml kokosového mlieka Freshona
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 40 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- maliny
- 1 mango
- 1 lyžica medu
Servírovanie
- maliny
- čerstvá mäta
Potrebujeme
hrniec, poháre
POSTUP
Želatínu namočíme do vody a necháme ju chvíľu odležať.
Kokosové mlieko, smotanu na šľahanie, kryštálový a vanilínový cukor zmiešame a dostaneme tesne pod bod varu. Hrniec odložíme bokom, želatínu dôkladne vyžmýkame a pridáme ku kokosovému základu. Miešame, kým sa želatína úplne rozpustí. Na dno pohárov uložíme maliny, ktoré zalejeme kokosovým krémom. Panna cottu dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 4 hodiny. Mango s medom rozmixujeme na hladké pyré, ktoré navrstvíme na stuhnutú panna cottu. Ozdobíme malinou, lístkom mäty a podávame.