0
0
Pečený jahňací chrbát s ratatouille a gratinovanými zemiakmi

Pečený jahňací chrbát s ratatouille a gratinovanými zemiakmi

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Jahňací chrbát

  • 800 g Merino jahňacej pečienky
  • soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • čerstvý tymian
  • olivový olej Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku


Ratatouille

  • 50 g cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g baklažánu
  • 100 g feniklu
  • 100 g žltej papriky
  • 100 g červenej papriky
  • 100 g cukety
  • čerstvý tymian
  • čerstvý rozmarín
  • 150 g lúpaných krájaných paradajok Baresa
  • čerstvá bazalka

Gratinované zemiaky

  • 400 g zemiakov
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • čerstvý tymian
  • 2 strúčiky cesnaku

Potrebujeme

zapekaciu misu, panvicu


POSTUP

Jahňací chrbát

Mäso osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný tymian. Na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja sprudka opečieme. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky. Opečené mäso presunieme do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme 10–12 minút na programe horkovzduch. Po upečení necháme odležať pod pokrievkou.

Ratatouille

Na mierne rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Pridáme baklažán nakrájaný na kocky, osolíme a okoreníme. Následne pridáme na menšie kúsky nakrájaný fenikel, žltú a červenú papriku, cuketu, nasekaný tymian, vetvičku rozmarínu a krájané paradajky. Podľa potreby pridáme trochu vody. Na miernom ohni dusíme 10–15 minút kým zelenina zmäkne, ale zostane chrumkavá. Na záver pridáme čerstvú bazalku.

Gratinované zemiaky

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Do hrnca nalejeme smotanu, osolíme, pridáme nasekaný tymian a pretlačený cesnak. Premiešame a privedieme k varu. Do horúcej smotany vložíme zemiaky a krátko povaríme. Zmes následne preložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 35–40 minút. Na začiatku pečieme pod alobalom, následne odokryjeme.

Servírovanie

Mäso nakrájame na plátky a podávame so zeleninou ratatouille. Pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme korením a dozdobíme bylinkami. Gratinované zemiaky servírujeme osobitne v miske.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať