Šťavnaté kuracie kúsky so šampiňónmi a pučenými zemiakmi s bryndzou
Suroviny
- 800 g zemiakov
- soľ Kania
- 800 g kuracích prsných rezňov
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 50 g údenej slaniny Pikok
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lahôdkové cibuľky
- čerstvý tymian
- 150 g šampiňónov
- 4 lyžice masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- 125 g bryndze Slovenskô
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- alobal, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody domäkka.
Mäso očistíme, nakrájame na menšie kúsky, ochutíme soľou a korením a obalíme v hladkej múke. Kúsky kuracích pŕs preložíme na panvicu s olejom a opekáme z oboch strán do zlatohneda. Prihodíme nadrobno nakrájané kúsky slaniny, na plátky nasekaný cesnak, nakrájanú bielu časť lahôdkovej cibuľky a nasekaný tymian. Chvíľu opekáme, následne preložíme mäso na tanier a prikryjeme alobalom.
Do panvice, v ktorej sme opekali mäso pridáme šampiňóny nakrájané na štvrtinky. Osolíme, okoreníme, prihodíme 1 lyžicu masla, dôkladne premiešame, počkáme kým sa maslo rozpustí a podlejeme bielym suchým vínom.
Uvarené zemiaky precedíme, pridáme k nim bryndzu a 3 lyžice masla. Pučidlom pretlačíme a pridáme zelenú časť lahôdkovej cibuľky.
Mäso dáme späť do panvice k šampiňónom, prilejeme trochu vody a necháme ešte približne 2 minúty variť.
Servírovanie
Šťavnaté kuracie kúsky servírujeme s pučenými zemiakmi s bryndzou, preliate omáčkou. Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.