1
9
Dukátové buchtičky s krémom

Dukátové buchtičky s krémom

1 h 0 m
6 porcií

Buchtičky

  • 180 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 200 g hladkej múky Castello
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 130 g polohrubej múky Castello
  • štipka soli Castello
  • 1 vajíčko
  • 100 g bravčovej masti Pikok
  • 80 g masla Pilos
  • 20 ml tuzemáku Alliance

 

Krém

  • 120 ml mlieka Pilos
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 40 g vanilínového cukru Castello
  • 4 žĺtky

 

Na ozdobu

  • 100 g malín alebo iné drobné ovocie

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom hák
  • plech na pečenie
  • pierko na potieranie
  • metličku
  • sitko

Čas kysnutia: 1 hodina 30 minút

Buchtičky

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme 2 lyžice hladkej múky a 1 lyžicu cukru. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Do robota s nadstavcom hák nasypeme obe múky, zvyšný cukor, soľ, vajíčko, 50 g masti, 50 g masla a vykysnutý kvások. Cesto miesime približne 10 minút, kým sa spojí a začne sa odliepať od misky.

Tip: Ak je cesto riedke alebo husté, môžeme po trochách pridať múku alebo mlieko.

Cesto prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť približne 1 hodinu, kým zdvojnásobí objem. Na pomúčenej pracovnej doske ho ešte pár krát rukou premiesime. Odkrajujeme z neho pásy hrubé 1 cm, z ktorých vaľkáme šúľky a krájame približne 2 cm buchtičky. Po okrajoch ich vymažeme zvyšnou rozpustenou masťou a vkladáme do masťou vymazaného plechu. Prikryté ich necháme ešte približne 20 minút podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút do zlatista. Po upečení potrieme zvyšným roztopeným maslom s tuzemákom.

 

Krém

V hrnci necháme zovrieť mlieko so smotanou na šľahanie. Prisypeme polovicu cukru a premiešame. Zvyšný cukor ručne vyšľaháme so žĺtkami. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka, aby sme vyrovnali teploty a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca s mliekom a za stáleho miešania na miernom plameni uvaríme krém. Dávame pozor, krém nesmie vrieť. Hneď ako zhustne, odstavíme ho a precedíme.

 

Servírovanie

Dukátové buchtičky podávame preliate teplým krémom a ozdobené malinami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info