Restovaná teľacia pečeň s červenou repou
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 2 červené cibule
- 500 g červenej repy
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 chlieb
- 400 g teľacej pečene
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica balzamika
- 4 lyžice masla Pilos
- čerstvý rozmarín
- 100 g rukoly
- 1 hrsť hoblín parmezánu Milbona
Potrebujeme
panvicu
Postup
Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme pásiky červenej cibule. Predvarenú červenú repu nakrájame na mesiačiky. Cesnak nasekáme na plátky. K cibuli prihodíme repu a cesnak. Osolíme, okoreníme a ďalej opekáme. Podľa potreby prilievame olej. Následne pridáme med a prilejeme balzamiko. Prihodíme maslo a krátko povaríme. V ďalšej panvici s olejom opečieme nakrájané krajce chleba dochrumkava. Plátky teľacej pečene narežeme po okrajoch a restujeme ich na oleji dozlatista približne 2 minúty. Okoreníme a pridáme rozmarín. Prihodíme maslo, na záver osolíme, prikryjeme a necháme chvíľu odpočinúť.
Servírovanie
Červenú repu servírujeme s teľacou pečeňou. Prelejeme výpekom a podávame s opečeným chlebom, čerstvou rukolou ochutenou olejom, soľou, korením a balzamikom. Na záver posypeme hoblinami parmezánu.