Bageta "Caprese"
- 1 francúzska bageta
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 väčšia paradajka
- 125 g syra mozzarella Lovilio
- čerstvá bazalka
Postup
Francúzsku bagetu narežeme priečne na 8 – 9 miestach (dávame pozor, aby sme ju neprerezali úplne). V miske zmiešame cesnak nasekaný nadrobno s olivovým olejom.
Umytú, osušenú paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky. Zárezy v bagete potrieme cesnakovo-olejovou marinádou. Do každého vložíme plátok paradajky, mozzarelly a lístok bazalky. Bagetu zapekáme vo vyhriatej rúre pri teplote 230 °C približne 15 minút. Ihneď podávame.
FRANCÚZSKA BAGETA
Chrumkavá kôrka a bohatá striedka - potešenie vo francúzskom štýle.