Tatarák s tuniakovou omáčkou a smaženou cibuľkou
Suroviny
Tatarák
- 400 g hovädzieho tataráka
- 2 lyžice nasekanej cibule
- 2 lyžice nasekaných korenených uhoriek Cornichons Premium Freshona
- 2 lyžice lahôdkovej cibuľky
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- chilli korenie
- restovaná cibuľka Kania
- balený sladový Barbeque chlieb alebo iné pečivo
Omáčka
- 1 konzerva (160 g) tuniaka v olivovom oleji Nixe
- 1 lyžica kapár Italiamo
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 žĺtky
- 1 lyžica nasekanej cibule
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu
- 100 ml olivového oleja Primadonna
Potrebujeme
mixér, papierové utierky, strúhadlo, malú okrúhlu formičku
POSTUP
Hovädzie mäso zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, nasekanými kyslými uhorkami, lahôdkovou cibuľkou, olejom, soľou, korením a chilli podľa chuti. Necháme odležať.
Tuniaka zlejeme, zmiešame s kapary, citrónovou šťavou, žĺtkami, nasekanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, soľou, korením, olejom a dobre rozmixujeme.
Na tanier pomocou formičky naservírujeme tatarák a navrch nasypeme vrstvu smaženej cibuľky. Okolo tataráka nalejeme tuniakovú omáčku a formičku opatrne odstránime. Nakoniec pokvapkáme olejom, ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a čerstvo opečeným chlebom.