Kuracie marsala s penne cestovinami
Suroviny
- 500 g penne cestovín Combino
- 1 cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 20 g masla Pilos
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 g hnedých šampiňónov
- 500 g kuracích prsných rezňov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 150 ml bieleho vína
- 150 ml vody alebo zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Cibulu nakrájame nadrobno. V panvici ju orestujeme na oleji a masle dozlatista. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, na menšie plátky nakrájané šampiňóny a ďalej restujeme. Prihodíme mäso nakrájané na tenšie pásiky a orestujeme dozlatista. Ochutíme soľou a korením a posypeme múkou.
Keď sa múka orestuje, prilejeme víno a vodu alebo vývar, počkáme kým sa z vína odparí alkohol a prilejeme smotanu na šľahanie. Necháme prevariť a na záver do omáčky prihodíme cestoviny, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou.