0
0
Teľacie osso buco s krémovým rizotom

Teľacie osso buco s krémovým rizotom

2 h 30 m
4 porcie

Teľacie osso buco

  • 4 plátky teľacieho osso buca
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • repkový olej Vita D'or
  • 100 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 100 g zeleru
  • 100 g cibule
  • 210 ml krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 3 bobkové listy Kania
  • 10 guľôčok nového korenia Kania
  • 10 guľôčok čierneho korenia Kania
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymian
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 500 ml teľacieho vývaru
  • kôra z 1 citróna
  • kôra z 1 pomaranča
  • 15 g masla Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 20 g masla Pilos

 

Krémové rizoto

  • olivový olej Primadonna
  • 50 g šalotky
  • 150 g ryže Arborio Italiamo
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 350 ml teľacieho vývaru
  • 20 g masla Pilos
  • 10 g parmezánu Parmigiano Reggianno Lovilio
  • 1 cuketa
  • polosušené paradajky

POSTUP

POTREBUJEME

  • kuchynský špagát
  • hrniec vhodný do rúry
  • plátno
  • strúhadlo

 

Teľacie osso buco

Plátky mäsa zviažeme špagátom, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v hrnci s rozohriatym olejom. Pridáme mrkvy, petržleny a zeler nakrájané na kocky a cibuľu na drobno. Opečené mäso vyberieme z hrnca a necháme odpočinúť na tanieri. Do hrnca k zelenine pridáme lúpané paradajky, v plátne zabalené nové a celé čierne korenie a bobkové listy, rozmarín a tymian. Zalejeme červeným vínom a chvíľu  povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Potom vrátime mäso spať do hrnca. Podlejeme vývarom tak, aby mäso bolo zaliate do asi 2/3. Zakryjeme pokrievkou a dusíme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 2 hodiny. Mäkké osso buco vyberieme na tanier a omáčku podľa potreby prevaríme. Medzitým z mäsa odstránime špagát. Zo zredukovanej omáčky vyberieme korenie zabalené v plátne a bylinky. Dochutíme nastrúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou, nasekanou petržlenovou vňaťou a zjemníme maslom. Na záver vložíme mäso naspäť do rúry a necháme zohriať.

 

Krémové rizoto

V kastróle rozpálime olej, na ktorom necháme speniť nakrájanú šalotku. Prisypeme ryžu, krátko opečieme a osolíme. Následne podlejeme bielym vínom, chvíľu povaríme a prilejeme časť vývaru. Počas varenia postupne dolievame zvyšok vývaru až do požadovanej mäkkosti ryže. Rizoto dochutíme maslom, nastrúhaným parmezánom a dôkladne premiešame. Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom osmažíme na kocky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme a pridáme polosušené paradajky.

 

Servírovanie

Osso buco podávame s krémovým rizotom, cuketou, polosušenými paradajkami a lístkami petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info