Cestoviny s medvedím cesnakom a špargľou
- 1 zväzok zelenej špargle
- 80 g prosciutta crudo Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 g cestovín z cícera Tiradell
- 50 g masla Pilos
- 30 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na ozdobu
- 1 hrsť medvedieho cesnaku
- šťava z ½ citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku
- strúhadlo
Špargľu očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme) a na chvíľu ponoríme do studenej vody. Plátky prosciutta nakrájame na širšie rezance a restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom do chrumkava. Medzitým špargľu nakrájame na menšie kúsky (hlavičky necháme celé) a pridáme do panvice. Ochutíme soľou a korením.
Tip: Ak obľubujete pikantné jedlo, môžete pridať nasekanú štipľavú papričku.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
Keď špargľa zmäkne, do panvice pridáme maslo, necháme roztopiť a trochu vriacej vody z cestovín. Posypeme strúhaným syrom. Pridáme uvarené cestoviny, na drobno nasekaný medvedí cesnak a citrónovú šťavu. Premiešame a ešte chvíľu povaríme.
Servírovanie
Cestoviny podávame posypané strúhaným parmezánom.