0
20
Cestoviny s medvedím cesnakom a špargľou

Cestoviny s medvedím cesnakom a špargľou

15 min
2 porcie
  • 1 zväzok zelenej špargle
  • 80 g prosciutta crudo Dulano Selection
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Belbake
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 500 g cestovín z cícera Tiradell
  • 50 g masla Pilos
  • 30 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio + na ozdobu
  • 1 hrsť medvedieho cesnaku
  • šťava z ½ citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • škrabku
  • strúhadlo

 

Špargľu očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme) a na chvíľu ponoríme do studenej vody. Plátky prosciutta nakrájame na širšie rezance a restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom do chrumkava. Medzitým špargľu nakrájame na menšie kúsky (hlavičky necháme celé) a pridáme do panvice. Ochutíme soľou a korením.

Tip: Ak obľubujete pikantné jedlo, môžete pridať nasekanú štipľavú papričku.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.

Keď špargľa zmäkne, do panvice pridáme maslo, necháme roztopiť a trochu vriacej vody z cestovín. Posypeme strúhaným syrom. Pridáme uvarené cestoviny, na drobno nasekaný medvedí cesnak a citrónovú šťavu. Premiešame a ešte chvíľu povaríme.

 

Servírovanie

Cestoviny podávame posypané strúhaným parmezánom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať