0
1
Vyprážané rybie krokety

Vyprážané rybie krokety

45 min
4 porcie

Suroviny

Rybie krokety

  • 600 g filety z tresky
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s čiernym korením Kania
  • 1 rímsky šalát 
  • 145 g reďkoviek
  • 80 g bielej reďkovky
  • 40 ml olivového oleja Primadonna
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 1 lyžička krupicového cukru Belbake
  • 30 g mletých štipľavých papričiek Italiamo
  • 180 g majonézy Kania
  • 35 g lahôdkovej cibuľky
  • 100 g hladkej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky Belbake
  • Repkový olej Vita D´or


Zemiaková kaša

  • 350 g zemiakov
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 lyžice masla Pilos
  • soľ Kania

Potrebujeme

  • paráčik, kovové sitko, kuchynské papierové utierky

POSTUP

Rybie krokety

Kožu na treske odstránime, osolíme, okoreníme a varíme nad parou asi 5 minút.

Tip: Do vody môžeme pridať bylinky podľa chuti alebo trochu vína. 

Malý rímsky šalát, očistené reďkovky aj bielu reďkovku nakrájame na rezance a v mise premiešame.

Dresing pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy, cukru, štipky soli a korenia. Prelejeme nim pripravený šalát.

Tresku preložíme na tanier a lyžicou rozdrobíme. Necháme krátko vychladnúť a prebytočnú vodu odstránime. Ochutíme pastou zo štipľavých papričiek, soľou, korením, majonézou, 1 lyžicou strúhanky a nasekanou lahôdkovou cibuľkou. Dôkladne premiešame a tvarujeme krokety (guľôčky), ktoré následne obalíme v klasickom trojobale. Najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Tip: Aby sa s guľôčkami lepšie pracovalo a aby sa ľahšie obaľovali, necháme ich krátko stuhnúť v mrazničke. 

Vyprážame ich v rozpálenom oleji dozlatista a hotové necháme odkvapkať na papierových utierkach.

Zemiaková kaša

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Ešte teplé ich scedíme a prepasírujeme. Do menšieho hrnca pridáme mlieko, smotanu, prepasírované zemiaky a maslo. Osolíme a vymiešame na hladkú kašu.

Servírovanie

Vyprážané krokety servírujeme so zemiakovou kašou a pripraveným šalátom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať