Šalát s kuracím mäsom, prosciuttom a goji
- 30 g sušených goji Alesto
- 50 ml suchého bieleho vína
- 200 g kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
- 4 plátky prosciutta Dulano Selection
- 2 šalátové srdiečka
- 150 g ružového hrozna
- 100 g gorgonzoly dolce Lovilio
- 1 citrón
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- hoblinky parmezánu Lovilio (na ozdobu)
Postup
POTREBUJEME
- alobal
- sitko
Do hrnca prilejeme víno, trochu vody a prisypeme goji. Varíme ich na miernom plameni, kým trochu nezmäknú.
Tip: Vyskúšajte pripraviť šalát aj so sušenou morušou. Stačí ju zaliať horúcou vodou a nechať napučať.
Umyté a osušené kuracie prsia ochutíme soľou, čiernym korením a lístkami tymianu. Opekáme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Zároveň s nimi môžeme na panvici opiecť do chrumkava aj plátky prosciutta. Opečené kuracie prsia zabalíme do alobalu a necháme niekoľko minút odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na tenšie plátky.
Umyté a osušené šalátové srdiečka nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misky. Bobule hrozna prekrojíme na 1/2 a pridáme k šalátu. Potom pridáme scedené goji (alebo morušu) a kúsky gorgonzoly. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Zľahka premiešame. Na záver pridáme orechy, ktoré sme zľahka opiekli a chrumkavé prosciutto nakrájané na menšie kúsky. Premiešame.
Tip: Na prípravu šalátu môžeme použiť aj insalatinu a rukolu.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu šalátu, naň plátky kuracích pŕs a posypeme hoblinkami parmezánu.