Rukolový šalát so sušenými paradajkami a steakom z hovädzej sviečkovice
Suroviny
- 4 írske steaky z hovädzej sviečkovej
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 125 g rukoly
- 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
- šťava z 1 citróna
- 100 g sušených paradajok Italiamo
- 60 g kaparov Italiamo
- 100 g chlebových krutónov
- 100 g parmezánu Pramiggiano Reggiano Lovilio
- 2 lyžice krémového balsamica Italiamo
Potrebujeme
- gril, alobal
POSTUP
Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán a pokvapkáme olejom. Zo začiatku grilujeme na žeravej časti grilu, po troch minútach otočíme a opečieme z druhej strany. Následne preložíme do chladnejšej časti grilu, kde mäso dopečieme.
Hotové steaky preložíme na tanier, posypeme rozmarínom, pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Na tanier položíme rukolu, ktorú pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Pridáme nakrájané sušené paradajky, soľ, korenie a celé kapary. Posypeme krutónmi a nakoniec na šalát položíme steak nakrájaný proti vláknam na tenké plátky.
Pred servírovaním posypeme hoblinami parmezánu pokvapkáme balzamicom.