Ryžové rezance s krevetami
Suroviny
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’or
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžičky karí korenia Kania
- 2 lyžičky kurkumy Kania
- ⅓ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky Kania
- 100 g cherry paradajok
- 1 lyžička soli Kania
- 450 ml kokosového mlieka Freshona
- 150 ml vody
- 100 g ryžových rezancov Combino
- 100 g varených kreviet
Servírovanie
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť mladého špenátu
Potrebujeme
hlbšiu panvicu
POSTUP
Na miernom ohni na repkovom oleji orestujeme strúčiky cesnaku, karí korenie, kurkumu, čierne korenie a mletú papriku. Miešame, kým sa všetky chute korenín spoja približne 2 minúty. Pridáme na polovice prekrojené cherry paradajky, soľ, kokosové mlieko a premiešame. Do omáčky pridáme ryžové rezance a krevety. Opäť dôkladne premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme cca 6 minút.
Servírovanie
Ryžové rezance pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme lístkami čerstvého špenátu.