0
6
Zapekaná ryba so zemiakmi

Zapekaná ryba so zemiakmi

1 h 0 m
4 porcie

Morský vlk

  • 400 g zemiakov
  • 4 čerství morskí vlci
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 12 strúčikov cesnaku
  • čerstvá bazalka

Šošovicový šalát

  • 50 g šošovice Cornfarm
  • 50 g červenej šošovice Campo Largo
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g žltej papriky
  • 15 ks cherry paradajok
  • 100 g čerstvej petržlenovej vňate
  • hrsť čerstvej mäty
  • citrónová šťava

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu

Zemiaky uvaríme v šupke (nie úplne domäkka), ošúpeme a nakrájame na plátky. 

Ryby z oboch strán osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici.

Na dno zapekacej misy uložíme zemiaky, trochu osolíme, pridáme roztlačený cesnak, opečené ryby, lístky bazalky (môžeme nimi ryby aj naplniť), pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C  približne 20 – 25 minút v závislosti od veľkosti ryby. 

Šošovicový šalát

Oba druhy šošovice uvaríme podľa návodu na obale. Zmiešame s červenou cibuľou nakrájanou najemno, žltou paprikou na kocky, cherry paradajkami na štvrtiny a nasekanými bylinkami. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. 

Servírovanie

Pečené ryby podávame so zemiakmi a šošovicovým šalátom. Môžeme pridať i rozpečenú cesnakovú bagetu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať