Zapekaná ryba so zemiakmi
Morský vlk
- 400 g zemiakov
- 4 čerství morskí vlci
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 12 strúčikov cesnaku
- čerstvá bazalka
Šošovicový šalát
- 50 g šošovice Cornfarm
- 50 g červenej šošovice Campo Largo
- 1 červená cibuľa
- 100 g žltej papriky
- 15 ks cherry paradajok
- 100 g čerstvej petržlenovej vňate
- hrsť čerstvej mäty
- citrónová šťava
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
Zemiaky uvaríme v šupke (nie úplne domäkka), ošúpeme a nakrájame na plátky.
Ryby z oboch strán osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici.
Na dno zapekacej misy uložíme zemiaky, trochu osolíme, pridáme roztlačený cesnak, opečené ryby, lístky bazalky (môžeme nimi ryby aj naplniť), pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút v závislosti od veľkosti ryby.
Šošovicový šalát
Oba druhy šošovice uvaríme podľa návodu na obale. Zmiešame s červenou cibuľou nakrájanou najemno, žltou paprikou na kocky, cherry paradajkami na štvrtiny a nasekanými bylinkami. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Servírovanie
Pečené ryby podávame so zemiakmi a šošovicovým šalátom. Môžeme pridať i rozpečenú cesnakovú bagetu.