Šalát z červenej repy so syrom Cottage
- 200 g syra cottage Pilos
- 500 g čerstvej červenej repy
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvý tymian
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 lyžice olivového oleja Italiamo
- 2 lyžice medu Confeira
- 4 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 hrste čerstvej rukoly
- čerstvá mäta
- šťava z 1/2 citróna
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
POSTUP
Červenú repu umyjeme a uvaríme spolu s 1 strúčikom cesnaku a zväzkom tymianu v osolenej vode domäkka. Potom ju ošúpeme, nakrájame na malé kocky a preložíme do misy. Pridáme 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice medu, 4 lyžice červeného vínneho octu a 1 lyžicu nasekaného tymianu. Ochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením. Chvíľu necháme odstáť.
V druhej mise zmiešame rukolu s mätou natrhanou na kúsky a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a šťavou z 1/2 citróna. Zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Plytký tanier obložíme dookola červenou repou, do stredu dáme syr cottage a navrch ochutenú rukolu. Na záver posypeme hoblinami syra Grana Padano.