Šalát Panzanella s grilovaným tuniakom
- 200 g staršieho bieleho pečiva
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 žltá paprika
- ½ uhorky
- 1 červená cibuľa
- 10 cherry paradajok
- ocot alebo šťava z 1 citróna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 800 g steakov z tuniaka Ocean Sea
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
- alobal
Šalát panzanella
Pečivo nakrájané na kocky restujeme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja dochrumkava. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak. Papriku a uhorku nakrájanú na kocky, cibuľu na väčšie kúsky a paradajky na štvrtiny pridáme k orestovanému pečivu. Dochutíme octom a olivovým olejom v pomere 2:1. Na záver pridáme nakrájanú bazalku a zľahka premiešame.
Tuniak
Osolené a okorenené steaky pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici po oboch stranách tak, aby zostali uprostred neprepečené. Steaky prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.
Servírovanie
Tuniaka nakrájame na širšie plátky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejem a podávame so šalátom panzanella. Môžeme dozdobiť lístkami bazalky.