3
23
Šamrole

Šamrole

2 h 0 m
16 porcií

Suroviny

Lístkové trubičky

  • 2 lístkové cestá Chef Select & You
  • cca 30 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • štipka soli Kania


Plnka

  • 150 g bielkov (z cca 5 vajec)
  • 400 g kryštálového cukru Belbake
  • 40 ml vaječného likéru Alliance
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • kôra z 1 citróna
  • 80 g nesolených nasekaných pistácií Alesto


Servírovanie

  • 50 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

  • pravítko, kovové trubičky na šamrole, pierko na potieranie, veľký plech, papier na pečenie, metličku, robot s nadstavcom metlička, cukrárskeho vrecko so zúbkovanou špičkou, misku na vodný kúpeľ, malé sitko,

POSTUP

Lístkové trubičky

Obe cestá rozrolujeme a nakrájame na 2,5 cm široké pásy. Kovové trubičky potrieme olejom. Pás cesta namotáme na trubičku od užšieho priemeru smerom k širšiemu tak, aby sa prekrývalo. Spoj pritlačíme, aby sa cesto počas pečenie nerozmotalo. Pripravenú trubičku ešte povaľkáme a uložíme spojom dole na plech vystlaný papierom na pečenie. Postup opakujeme, pokým minieme všetko cesto. Potom lístkové trubičky potrieme rozšľahaným vajíčkom so žĺtkami a štipkou soli a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút.

Z mierne vychladnutých lístkových trubičiek vyberieme tie kovové.

Plnka

Z bielkov a cukru šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli sneh asi 5 minút. Miešame, kým sa cukor rozpustí a zmes je horúca na dotyk. Preložíme do mixéra a na najvyššej rýchlosti šľaháme do vychladnutia. Potom pridáme likér, citrónovú šťavu a kôru a krátko zašľaháme. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka so zúbkovanou špičkou. Šamrole plníme z obidvoch strán až ku okrajom tak, aby krém mierne presahoval von. Potom okraje obalíme v nahrubo nasekaných pistáciách.

Servírovanie

Šamrole servírujeme posypané práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    04. apríl 2023, 08:58

    Sú naozaj výborné 🙂 a vďaka tomuto receptu sa mi konečne podarilo správne natočiť cesto na trubičky.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. apríl 2023, 09:15

      Dobrý deň, ďakujeme za milý komentár. Tešíme sa, že sa Vám podarili. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. marec 2022, 13:47

    Ja by som sa chcela opýtať, či pridaním citrónovej stavy sneh nezredne.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. január 2022, 22:07

    Vyskúšala som ich spraviť na Silvestra a sú vyborne, aj sa ľahko robili :) ďakujem za recept

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať