Šamrole
Suroviny
Lístkové trubičky
- 2 lístkové cestá Chef Select & You
- cca 30 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 1 vajce
- 2 žĺtky
- štipka soli Kania
Plnka
- 150 g bielkov (z cca 5 vajec)
- 400 g kryštálového cukru Belbake
- 40 ml vaječného likéru Alliance
- 10 ml citrónovej šťavy
- kôra z 1 citróna
- 80 g nesolených nasekaných pistácií Alesto
Servírovanie
- 50 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- pravítko, kovové trubičky na šamrole, pierko na potieranie, veľký plech, papier na pečenie, metličku, robot s nadstavcom metlička, cukrárskeho vrecko so zúbkovanou špičkou, misku na vodný kúpeľ, malé sitko,
POSTUP
Lístkové trubičky
Obe cestá rozrolujeme a nakrájame na 2,5 cm široké pásy. Kovové trubičky potrieme olejom. Pás cesta namotáme na trubičku od užšieho priemeru smerom k širšiemu tak, aby sa prekrývalo. Spoj pritlačíme, aby sa cesto počas pečenie nerozmotalo. Pripravenú trubičku ešte povaľkáme a uložíme spojom dole na plech vystlaný papierom na pečenie. Postup opakujeme, pokým minieme všetko cesto. Potom lístkové trubičky potrieme rozšľahaným vajíčkom so žĺtkami a štipkou soli a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút.
Z mierne vychladnutých lístkových trubičiek vyberieme tie kovové.
Plnka
Z bielkov a cukru šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli sneh asi 5 minút. Miešame, kým sa cukor rozpustí a zmes je horúca na dotyk. Preložíme do mixéra a na najvyššej rýchlosti šľaháme do vychladnutia. Potom pridáme likér, citrónovú šťavu a kôru a krátko zašľaháme. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka so zúbkovanou špičkou. Šamrole plníme z obidvoch strán až ku okrajom tak, aby krém mierne presahoval von. Potom okraje obalíme v nahrubo nasekaných pistáciách.
Servírovanie
Šamrole servírujeme posypané práškovým cukrom.