16
22
Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou

Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou

45 min
18 porcií

Cesto

  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor Castello
  • 250 g polohrubej múky Castello
  • 3 kopcovité lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 4 vajcia
  • štipka soli Castello
  • trochu masla na vymastenie plechu
  • polohrubá múka Castello na vysypanie plechu

Plnka

  • 1 kg rebarbory
  • 5 lyžíc kryštálového cukru Castello

Na vrch

  • 5 bielkov
  • štipka soli Castello
  • 250 g kryštálového cukru Castello

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • menší plech na pečenie

Postup

Cesto

Zmäknuté maslo vyšľaháme pri nízkych otáčkach s práškovým a vanilínovým cukrom. Múku zmiešame v miske s kypriacim práškom a ručne po častiach primiešavame k vyšľahanému maslu. 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a polovicu snehu zľahka vmiešame do cesta. Za stáleho šľahania pridávame po jednom žĺtky, až kým nevznikne hladké cesto. Na záver zľahka primiešame aj druhú polovicu snehu z bielkov. Cesto rozotrieme dohladka na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút.

Plnka

Rebarboru ošúpeme a nakrájame asi na 1 cm kúsky. Preložíme do misy, pridáme 5 lyžíc kryštálového cukru, premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby z nej cukor vytiahol trpkosť a kyslosť.

Na vrch

Z 5 bielkov a štipky soli vyšľaháme mixérom sneh do polotuha. Potom za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

Rebarborový koláč

Cesto po 20 minútach pečenia vyberieme z rúry, rovnomerne naň navrstvíme rebarboru a na vrch sneh z bielkov. Koláč dáme ešte asi na 10 minút do rúry zapiecť, kým nie je sneh zlatistý.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. máj 2016, 18:07

    podla tohoto receptu som robila uz dva krat...prvy krat " som ho pokazila" :-) , pretoze pri citani komentov som sa rozhodla rebarboru predtym podusit..rebarbora sa mi prevarila tak, ze plavala v stave, tak som improvizovala a pridala som do nej zlaty klas, aby som ju zahustila..kolac mal velky uspech!!! nedavno som robila opravny druhy pokus a rozhodla som sa pracovat podla receptu. Rebarboru som mala aj napriek dlhsej dobe pecenia tvrdu,,,a kolac uz tak nechutil..odporucam rebarboru prevarit a zahustit zlatym pudingom.. Dobrú chuť

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. máj 2019, 23:16

      Nesuhlasim, ja som robila presne podla receptu. Rebarbora makka vynikajuca. Kolac chutny!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2016, 20:47

    Kedže je obdobie rebarbory, rozhodla som sa vyskúšať tento koláčik. Cesto chuti vynikajúco. Rebarbora bola po upečení ešte trochu chrumkavá, takže kto ju chce mäkšiu, odporúčam na 5 minút predom podusiť. Mne to však nevadilo. Čomu dávam mínus je, že koláč nie je kompaktný. Chute sa nie celkom spojili, keďže každá vrstva (cesto, rebarbora, bielka) sú akoby samostatné a koláč sa od seba oddeľuje. Aspoň mne :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. júl 2015, 19:40

    Rebarbora tvrda a sneh presladeny horsi kolac som nejedla

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. júl 2015, 19:20

    Nechutil mi rebarbora bola tvrda a sneh totalne presadeny uz by som ho nerobila.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. máj 2015, 00:00

    Výborný k vyskúšala som

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info