4
3
Valentínska torta s pekanovými orechmi

Valentínska torta s pekanovými orechmi

1 h 40 m
12 porcií

Suroviny

Mrvenička

  • 40 g pekanových orechov Alesto
  • 25 g trstinového cukru Belbake
  • 10 g Zlatého klasu
  • štipka soli Castello
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 30 g masla Pilos

Pekanový základ

  • 50 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 10 g masla Pilos
  • 45 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)


Čokoládová pena

  • 3 plátky želatíny
  • 450 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 30 g kryštálového cukru Castello

Poleva

  • 120 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 30 g masla Pilos
  • 50 g nasekaných opečených pekanových orechov Alesto


Ozdoba

  • 50 g pekanových orechov Alesto
  • zlaté jedlé farbivo (na poprášenie)


Čas chladenia: 12 hodín

Potrebujeme

veľký plech, papier na pečenie, misku na vodný kúpeľ, okrúhlu formičku bez dna s priemerom 10 cm, robot s nadstavcom metlička, silikónovú 3D formu v tvare srdca alebo klasickú tortovú formu, mriežku


POSTUP

Mrvenička

Nadrobno nasekané orechy zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme mrveničku. Nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút dozlatista. Necháme na plechu vychladnúť a nalámeme nadrobno.


Pekanový základ

Všetky suroviny spolu roztopíme vo vodnom kúpeli. Potom vmiešame nalámanú mrveničku. Okrúhlu formu položíme na papier na pečenie a naplníme zmesou. Základ necháme tuhnúť v mrazničke aspoň 20 minút.

Tip: Veľkosť základu prispôsobíme forme, v ktorej budeme tortu pripravovať. 


Čokoládová pena:

Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode podľa návodu.

V kastróle zohrejeme 100 ml smotany. Horúcou, nie však vriacou smotanou zalejeme nasekanú čokoládu, necháme minútu postáť a rozmiešame dohladka. Potom vmiešame žĺtky z vajec (bielky odložíme na neskôr).

Napučanú želatínu vyžmýkame, zalejeme 50 ml smotany a zohrievame, kým sa želatína rozpustí. Dávame pozor, nesmie vrieť. Potom zmes vmiešame do teplého čokoládového základu.

V robote šľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme do pevného lesklého snehu. V druhej miske vyšľaháme 300 ml smotany na šľahanie dotuha. Do čokoládového základu najprv opatrne vmiešame vyšľahanú smotanu a potom sneh z bielkov.

Čokoládovou penou úhľadne naplníme silikónovú formu až po okraje. Stuhnutý pekanový základ uvoľníme z formičky, položíme na vrch peny a okraje opatrne zarovnáme. Tortu necháme tuhnúť v mrazničke ideálne cez noc.

Tip: Tortu môžeme pripraviť aj v klasickej tortovej forme.

 

Poleva

Na druhý deň smotanu spolu s maslom zohrejeme. Horúcou, nie však vriacou zmesou zalejeme nasekanú čokoládu a necháme minútu postáť. Potom rozmiešame na hladkú lesklú polevu ganache, do ktorej pridáme opečené a nadrobno nasekané orechy.


Zamrznutú tortu uvoľníme z formy a preklopíme na plech s mriežkou. Vrch aj boky úhľadne potrieme polevou. Potom tortu preložíme na servírovací podnos a dozdobíme zlatou farbou poprášenými celými, ale aj nasekanými orechmi.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info