![Škoricové slimáky](https://kuchynalidla.sk/storage/app/uploads/public/5fa/c0f/3a8/5fac0f3a83e64605549620.jpg)
Škoricové slimáky
- 250 g polohrubej múky Castello
- 25 g kryštálového cukru Castello
- štipka soli Castello
- 10 g droždia
- 60 ml vody
- 25 ml mlieka Pilos
- 1 vajíčko
- 85 g masla izbovej teploty Pilos
- 50 g roztopeného masla Pilos
- 80 g škoricového cukru
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovacie vidlice
- gril
- valček
Ideálne deň vopred z polohrubej múky, kryštálového cukru, štipky soli, rozdrobeného droždia, vody, mlieka a vajíčka vypracujeme nadýchané cesto. Potom zapracujeme maslo izbovej teploty. Vymiesené cesto preložíme do misky a prikryjeme utierkou. Necháme ho kysnúť minimálne 1 hodinu na pracovnej doske, ideálne celú noc v chladničke. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika. Natrieme ho roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Cesto pevne zrolujeme a nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm.
Slimáky napichneme na grilovacie vidlice a grilujeme dozlatista za občasného otáčania.