5
5
Škoricové slimáky

Škoricové slimáky

40 min
6 porcií
  • 250 g polohrubej múky Castello
  • 25 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 10 g droždia
  • 60 ml vody
  • 25 ml mlieka Pilos
  • 1 vajíčko
  • 85 g masla izbovej teploty Pilos
  • 50 g roztopeného masla Pilos
  • 80 g škoricového cukru

POSTUP

POTREBUJEME

  • grilovacie vidlice
  • gril
  • valček

Ideálne deň vopred z polohrubej múky, kryštálového cukru, štipky soli, rozdrobeného droždia, vody, mlieka a vajíčka vypracujeme nadýchané cesto. Potom zapracujeme maslo izbovej teploty. Vymiesené cesto preložíme do misky a prikryjeme utierkou. Necháme ho kysnúť minimálne 1 hodinu na pracovnej doske, ideálne celú noc v chladničke. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika. Natrieme ho roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Cesto pevne zrolujeme a nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm.

Slimáky napichneme na grilovacie vidlice a grilujeme dozlatista za občasného otáčania.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. marec 2020, 19:37

    Prosím Vás dajú sa upiecť aj v rúre ?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. december 2019, 10:48

    Prosím Vás ak ich chcem upiecť v rúre na akú teplotu a ako dlho približne ich mám piecť?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. august 2019, 12:00

    Tiež by som sa chcela opytať, či dané slimáky su pečené v rúre alebo ozaj na grile? Lebo mám pocit,že pani Veronika trocha zavádza. Totiž ak by boli pečené na grile slimáky by mali opečené mriežky....ak by boli pečené na grile, po upečení by sa cesto "pripieklo" na grilovacie vidlice...a osobne si myslím, že dané cesto( a ani žiadne iné kde je použité maslo) nieje vhodné na gril, lebo by sa roztopilo...Zavádzajúci recept.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. august 2019, 12:40

      a aky zmysel by malo, aby tu "klamali" o tom, ako to upiekli? ved si pozri video, upecene ich stiahne z vidlice, tie dierky je tam vidno. a ako mozes vidiet mriezky, ked zo spodu tie slimaky neukazu? boze ludia, vsade, este aj pri takych banalitach, ako pecenie kolaca, hladate nejake klamstva???

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. august 2019, 10:50

    Hm, tie slimáky na obrázku sú tiež grilované alebo upečené v rúre? Kde majú dierky?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. august 2019, 18:34

    Dobý deň, môžem sa spýtať, aký význam má, keď do cesta ku kvásku pridávam mlieko ale aj vodu? Ďakujem :)

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info