Škoricové slimáky
- 250 g polohrubej múky Belbake
- 25 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 10 g droždia
- 60 ml vody
- 25 ml mlieka Pilos
- 1 vajíčko
- 85 g masla izbovej teploty Pilos
- 50 g roztopeného masla Pilos
- 80 g škoricového cukru
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovacie vidlice
- gril
- valček
Ideálne deň vopred z polohrubej múky, kryštálového cukru, štipky soli, rozdrobeného droždia, vody, mlieka a vajíčka vypracujeme nadýchané cesto. Potom zapracujeme maslo izbovej teploty. Vymiesené cesto preložíme do misky a prikryjeme utierkou. Necháme ho kysnúť minimálne 1 hodinu na pracovnej doske, ideálne celú noc v chladničke. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika. Natrieme ho roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Cesto pevne zrolujeme a nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm.
Slimáky napichneme na grilovacie vidlice a grilujeme dozlatista za občasného otáčania.