
Mramorový chlebíček
Suroviny
- 125 g masla Pilos
- 150 g trstinového cukru Belbake
- 2 vajcia
- 250 g polotučného tvarohu Pilos
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 250 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny Belbake
- 2 lyžice kakaa Belbake
- maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
formu na chlebíček
POSTUP
Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom približne 3 minúty. Postupne po jednom zašľaháme vajcia a nakoniec pridáme tvaroh a mlieko. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Sypkú a tekutú zmes spolu dôkladne premiešame, aby vznikol jednotný krém. ⅓ krému odoberieme bokom a zmiešame s kakaom. Formu na chlebíček vymažeme maslom a vysypeme múkou. Navrstvíme najskôr ⅓ vanilkového krému, následne kakaový krém a na to zvyšný vanilkový krém. Vidličkou cesto premiešame zhora nadol, aby sme vytvorili mramorovanie. Pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C približne 30 minút. Po upečení podávame posypané práškovým cukrom.