Šošovicový šalát s pečenými morčacími prsami
- 800 g morčacích pŕs vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- extra panenský olivový olej Primadonna
- čerstvá bazalka
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g baklažánu
- ½ červenej cibule
- 1 červená paprika
- 100 g cukety
- balsamico Acentino
- 400 g šošovice Cornfarm
- 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 50 g rukoly
- 50 g syra grana padano Lovilio
Postup
Potrebujeme
- kuchynský špagát
- zapekaciu misu
- kuchynský teplomer so sondou
Umyté a očistené morčacie prsia a rozdelíme na 2 kusy. Každý previažeme kuchynským špagátom, aby držal tvar. Mäso po všetkých stranách okoreníme a osolíme. Takto pripravené mäso opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Mäso preložíme do zapekacej misy, pridáme k nemu natrhané lístky bazalky a jeden roztlačený strúčik cesnaku.
Do tenšej časti mäsa zapichneme teplomer a vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C. Počkáme, kým vnútorná teplota mäsa vystúpi na 30 °C. Potom teplotu rúry znížime na 130 °C a dopečieme na vnútornú teplotu 70 °C. Morčacie prsia zostanú vďaka tomuto spôsobu prípravy šťavnaté. Mäso necháme po upečení chvíľu odpočívať, potom odstránime špagát a nakrájame na plátky.
Na rovnakej panvici, na ktorej sme opekali morčacie prsia, orestujeme na troche olivového oleja baklažán nakrájaný na menšie kúsky. Po chvíli pridáme nakrájanú cibuľu na rezance, cesnak na plátky a restujeme ďalej. Pridáme papriku a cuketu nakrájané na kúsky. Ochutíme soľou a korením. Keď je zelenina orestovaná, pridáme balsamico, predvarenú šošovicu, olivy nakrájané na polovice a sušené paradajky na menšie kúsky. Na záver primiešame nakrájanú bazalku.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme šošovicový šalát a upečené morčacie prsia. Dozdobíme rukolou a hoblinkami syra grana padano.