2
51
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, paradajkami a parmezánom
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, paradajkami a parmezánom

55 min
6 porcií

 

  • olivový olej Primadonna
  • 2 veľké mrkvy
  • 100 g údenej slaniny Pikok
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • čerstvý tymian
  • 200 g žltých cherry paradajok
  • 500 g cestovín fusili Combino
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 g parmezánu Lovilio
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • metličku
  • strúhadlo,
  • zapekaciu misu

 

Na panvici s rozohriatym olivovým olejom restujeme očistenú mrkvu nakrájanú na plátky. Postupne pridáme slaninu nakrájanú na plátky, mäso na menšie kúsky, cesnak na plátky, soľ, korenie a nasekaný tymian. Pred dokončením pridáme 150 g cherry paradajok prekrojených na polovicu.

 

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“ – na skus a precedíme. V miske zmiešame smotanu na šľahanie, soľ, korenie, nasekaný tymian a 70 g nastrúhaného parmezánu.

 

Na dno zapekacej misy rozložíme polovicu cestovín, pridáme vrstvu mäsovej zmesi a prikryjeme zvyšnými cestovinami. Potom pridáme aj zvyšné paradajky prekrojené na polovicu a zalejeme ochutenou smotanou na šľahanie. Povrch zarovnáme a posypeme 30 g nastrúhaného parmezánu. Cestoviny necháme asi 30 minút zapiecť v rúre vyhriatej na 200 °C. 

 

Servírovanie

Jedlo podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. júl 2020, 15:12

    Robila som včera podľa tohto receptu, bolo to celkom chutné len jedno kilo mäsa je až príliš, dala som menej a aj tak bolo až až a takisto také veľké množstvo cestovín by sa mi asi ani nevošlo do zapekacej misy a kľudne som mohla naopak pridať viac mrkvy a paradajok, bolo by to ešte lepšie :-)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. február 2023, 21:13

      Suhlasim, vela masa, dal som zhruba 700g a aj tak mi to prislo viac ako vo videu. Nabuduce skusim viac zeleniny ako pisete.. Na zaver je asi chyba vo videu kde vyskoci informacia 15 min na 180 C hoci p. Ihnacak vravi 200 C na pol hod. (rovnako aj v texte vyssie)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. január 2020, 10:05

    Výborný recept, ja ešte pridávam do smotany 2 vajcia, ktoré rozšľahám.:)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať