Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, paradajkami a parmezánom
- olivový olej Primadonna
- 2 veľké mrkvy
- 100 g údenej slaniny Pikok
- 1 kg kuracích pŕs
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvý tymian
- 200 g žltých cherry paradajok
- 500 g cestovín fusili Combino
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 g parmezánu Lovilio
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- metličku
- strúhadlo,
- zapekaciu misu
Na panvici s rozohriatym olivovým olejom restujeme očistenú mrkvu nakrájanú na plátky. Postupne pridáme slaninu nakrájanú na plátky, mäso na menšie kúsky, cesnak na plátky, soľ, korenie a nasekaný tymian. Pred dokončením pridáme 150 g cherry paradajok prekrojených na polovicu.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“ – na skus a precedíme. V miske zmiešame smotanu na šľahanie, soľ, korenie, nasekaný tymian a 70 g nastrúhaného parmezánu.
Na dno zapekacej misy rozložíme polovicu cestovín, pridáme vrstvu mäsovej zmesi a prikryjeme zvyšnými cestovinami. Potom pridáme aj zvyšné paradajky prekrojené na polovicu a zalejeme ochutenou smotanou na šľahanie. Povrch zarovnáme a posypeme 30 g nastrúhaného parmezánu. Cestoviny necháme asi 30 minút zapiecť v rúre vyhriatej na 200 °C.
Servírovanie
Jedlo podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.