Krkovička na pive
- 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, vcelku
- grilovacie korenie Mikado
- 2 cibule
- 1 hlavička cesnaku
- 500 ml svetlého piva Argus
- 4 lyžice hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 2 lahôdkové cibuľky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- kováčsky chlieb
- sterilizované uhorky Cornichons Freshona
Postup
POTREBUJEME
- zapekaciu misu s pokrievkou
Krkovičku nakrájame na 3 - 4 menšie časti, aby sa lepšie prepiekla. Vložíme ju do zapekacej misy a okoreníme grilovacím korením. Pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky, ošúpané strúčiky cesnaku a podlejeme pivom. Prikryjeme a pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 2 – 2,5 hodiny, kým sa mäso začne rozpadať.
Upečené mäso môžeme nechať vychladnúť a vidličkou ho natrháme na kúsky. Pridáme výpek, upečenú cibuľu a cesnak. Ochutíme hrubozrnnou horčicou, soľou, korením a na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Krajce chleba opečiem na panvici bez tuku.
Servírovanie
Trhanú krkovičku podávame na opečenom chlebe. Dozdobíme zaváranou uhorkou, nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a čerstvo pomletým čiernym korením.