16
65
Kuracie štvrte s rozmarínom a slaninou

Kuracie štvrte s rozmarínom a slaninou

1 h 20 m
2 porcie
  • 2 kuracie štvrte
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Biotrend
  • čerstvý rozmarín
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 50 g slaniny na kocky Dulano
  • 4 – 5 strúčikov cesnaku
  • 1 cuketa
  • 100 g šampiňónov
  • 300 g nových zemiakov
  • 1 lyžica masla

Potrebujeme

  • zapekaciu misu alebo pekáč
  • väčšiu panvicu

Postup

Umyté a osušené kuracie štvrte rozdelíme na menšie časti. Odrežeme z nich prebytočnú kožu a preložíme do zapekacej misy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nadrobno nasekaným rozmarínom. Podlejeme približne 80 ml bieleho vína a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.

Medzitým si pripravíme restovanú zeleninu so šampiňónmi. Na väčšej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a nadrobno nasekané strúčiky cesnaku. Premiešame a chvíľu spolu restujeme. Cuketu, šampiňóny a vopred uvarené zemiaky nakrájané na približne rovnako veľké kúsky pridáme restovať na panvicu. Pridáme maslo, ochutíme soľou, čiernym korením a nasekaným rozmarínom. Orestovanú zeleninu preložíme ku kuracím štvrtiam do zapekacej misy, prilejeme zvyšné biele víno a pečieme pri 200 °C ďalších 45 minút.

Servírovanie

Pečené kuracie štvrte podávame s pečenou zeleninou a šampiňónmi.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať