Kuracie štvrte s rozmarínom a slaninou
- 2 kuracie štvrte
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Biotrend
- čerstvý rozmarín
- 150 ml suchého bieleho vína
- 50 g slaniny na kocky Dulano
- 4 – 5 strúčikov cesnaku
- 1 cuketa
- 100 g šampiňónov
- 300 g nových zemiakov
- 1 lyžica masla
Potrebujeme
- zapekaciu misu alebo pekáč
- väčšiu panvicu
Postup
Umyté a osušené kuracie štvrte rozdelíme na menšie časti. Odrežeme z nich prebytočnú kožu a preložíme do zapekacej misy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nadrobno nasekaným rozmarínom. Podlejeme približne 80 ml bieleho vína a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.
Medzitým si pripravíme restovanú zeleninu so šampiňónmi. Na väčšej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a nadrobno nasekané strúčiky cesnaku. Premiešame a chvíľu spolu restujeme. Cuketu, šampiňóny a vopred uvarené zemiaky nakrájané na približne rovnako veľké kúsky pridáme restovať na panvicu. Pridáme maslo, ochutíme soľou, čiernym korením a nasekaným rozmarínom. Orestovanú zeleninu preložíme ku kuracím štvrtiam do zapekacej misy, prilejeme zvyšné biele víno a pečieme pri 200 °C ďalších 45 minút.
Servírovanie
Pečené kuracie štvrte podávame s pečenou zeleninou a šampiňónmi.