Špagety s mozzarellou, cherry paradajkami a rukolou
- 125 g mozzarelly Lovilio
- 200 g špagiet Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 5 strúčikov cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- 1 hrsť kapár Freshona
- 1 štipľavá paprička
- 50 ml suchého bieleho vína
- 1 hrsť rukoly
- asi 30 g syra Grana Padano Lovilio na posypanie
POTREBUJEME
- wok alebo veľkú panvicu
- sitko
- strúhadlo
Špagety
Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode „al dente“ (7 – 8 minút). Scedíme a trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny, si odložíme.
Na rozpálenom woku alebo väčšej panvici na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak nasekaný nadrobno. Pridáme cherry paradajky rozkrojené na polovice. Osolíme a okoreníme. K paradajkám pridáme hrsť kapár a restujeme asi 5 minút, kým cherry paradajky nezmäknú. Zo štipľavej papričky odstránime semienka, nasekáme ju nadrobno a pridáme na panvicu. Zmes podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, podlejeme základ asi 100 ml vody, v ktorej sa varili špagety.
Scedené uvarené špagety preložíme do omáčky, premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme mozzarellu nakrájanú na malé kocky a rukolu, ktorú natrháme na menšie časti. Dôkladne premiešame a ihneď podávame.
SERVÍROVANIE
Špagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom Grana Padano.