0
0
Tvarohovo-zemiakové pirohy

Tvarohovo-zemiakové pirohy

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Cesto

  • 250 g hladkej múky Belbake + na posypanie
  • štipka soli Kania
  • 1 lyžica rastlinného oleja Vita D´or
  • 150 g horúcej vody


Náplň

  • 200 g zemiakov
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 100 g hrudkovitého tvarohu Pilos
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania


Na servírovanie

  • 200 g kyslej smotany Pilos (16 %)
  • 1 vetvička čerstvej pažítky

Potrebujeme

misu, panvicu, hrniec, valček, pučidlo na zemiaky, formičku na pirohy alebo okrúhlu vykrajovačku


Postup

Cesto

Hladkú múku, štipku soli, olej a horúcu vodu vymiesime na hladké cesto. Cesto necháme cca 30 minút odležať v chladničke.

Náplň

Zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na 1 lyžici masla dozlatista. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Následne ich pomocou pučidla roztlačíme a zmiešame s tvarohom, orestovanou cibuľou, soľou a mletým čiernym korením.

Pirohy

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku asi 2 mm a vykrojíme kolieska. Okraje koliesok potrieme vodou, naplníme pripravenou náplňou, preložíme na polovicu a okraje spojíme vidličkou. Pirohy varíme v osolenej vode 3 – 4 minúty. Tip: Ak plníme pirohy mäsovou plnkou, varíme ich o niečo dlhšie. Uvarené pirohy preložíme do panvice, kde pridáme trochu vody z varenia a 1 lyžicu masla. Krátko ich ohrejeme v maslovej zmesi a ochutíme čerstvo namletým čiernym korením.

Servírovanie

Pirohy servírujeme na plytkých tanieroch, preliate maslovou zmesou. Podávame s kyslou smotanou a posypeme nasekanou pažítkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať