Grilované kuracie špízy
- 3 kuracie prsia
- 6 lyžičiek suchého bieleho vína
- šťava z 1/2 citróna
- 3 väčšie strúčiky cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja Biotrend
- čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- bobkový list Mikado
- 3 citróny
- 20 malých cibuliek
Potrebujeme
- drevené špajdle alebo kovové ihlice
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Z bieleho vína, šťavy z polovice citróna, najemno nasekaného cesnaku, olivového oleja, nahrubo nasekaného koriandru alebo petržlenovej vňate, soli, korenia a bobkového listu pripravíme marinádu. Kúsky kuracích pŕs marinujeme v pripravenej marináde v chladničke asi 30 minút.
Marinované kuracie mäso, kúsky citróna a cibuľky striedavo napichujeme na kovové ihlice alebo na drevené špajdle, ktoré boli namočené aspoň hodinu v studenej vode. Špízy grilujeme z každej strany približne 5 minút.