0
15
Šťavnatý bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím

Šťavnatý bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím

2 h 0 m
12 porcií

Suroviny

  • 120 g pšena Campo Largo
  • 250 ml mandľového nápoja Milbona
  • 3 vajcia
  • 60 g trstinového cukru Belbake
  • 40 g medu
  • 2 jablká
  • kôra z 1 citróna
  • 60 g mletého maku Belbake
  • 150 g mletých mandlí Belbake
  • 300 g mrazenej bobuľovitej zmesi
  • 80 g mandľových blanšírovaných plátkov Belbake

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, strúhadlo, tortovú formu s priemerom 26 cm, papier na pečenie

POSTUP

Prepláchnuté pšeno varíme v mandľovom nápoji za občasného miešania asi 15 minút domäkka. Potom ho necháme dôkladne vychladnúť.

V robote vyšľaháme vajcia spolu so 40 g trstinového cukru a medom.

Medzitým jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Primiešame ich k vychladnutému pšenu, pridáme citrónovú kôru, mletý mak, mleté mandle a premiešame.

K vyšľahaným vajíčkam opatrne stierkou zapracujeme pšenový základ. Cesto nalejeme do papierom vystlanej formy a rovnomerne rozotrieme. Povrch posypeme bobuľovitých ovocím a zvyšnými 20 g trstinového cukru. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Po 35 minútach ho vyberieme, povrch posypeme mandľovými plátkami a pečieme ďalších 10 minút.

Upečený šťavnatý bezlepkový koláč necháme vychladnúť vo forme.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať