Šťavnatý bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím
Suroviny
- 120 g pšena Campo Largo
- 250 ml mandľového nápoja Milbona
- 3 vajcia
- 60 g trstinového cukru Belbake
- 40 g medu
- 2 jablká
- kôra z 1 citróna
- 60 g mletého maku Belbake
- 150 g mletých mandlí Belbake
- 300 g mrazenej bobuľovitej zmesi
- 80 g mandľových blanšírovaných plátkov Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, strúhadlo, tortovú formu s priemerom 26 cm, papier na pečenie
POSTUP
Prepláchnuté pšeno varíme v mandľovom nápoji za občasného miešania asi 15 minút domäkka. Potom ho necháme dôkladne vychladnúť.
V robote vyšľaháme vajcia spolu so 40 g trstinového cukru a medom.
Medzitým jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Primiešame ich k vychladnutému pšenu, pridáme citrónovú kôru, mletý mak, mleté mandle a premiešame.
K vyšľahaným vajíčkam opatrne stierkou zapracujeme pšenový základ. Cesto nalejeme do papierom vystlanej formy a rovnomerne rozotrieme. Povrch posypeme bobuľovitých ovocím a zvyšnými 20 g trstinového cukru. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Po 35 minútach ho vyberieme, povrch posypeme mandľovými plátkami a pečieme ďalších 10 minút.
Upečený šťavnatý bezlepkový koláč necháme vychladnúť vo forme.