4
17
Paris brest – venčeky z odpaľovaného cesta

Paris brest – venčeky z odpaľovaného cesta

1 h 20 m
8 porcií

Cesto

  • 125 ml vody
  • 125 ml mlieka Pilos
  • štipka soli Belbake
  • 75 g zmäknutého masla Pilos
  • 150 g hladkej múky Belbake
  • 5 vajíčok
  • hrsť vlašských orechov Alesto

Krém

  • 1 lyžička lieskovo-orieškového krému Choco Nussa
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s hladkou aj ozdobnou špičkou
  • pierko na potieranie
  • sitko

Cesto

Do hrnca dáme variť vodu, mlieko, štipku soli a maslo. Keď začne voda s mliekom vrieť, prisypeme naraz všetku múku a miešame. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme úplne vychladnúť.

Mixérom do vychladnutého cesta postupne zamiešavame rozšľahané vajíčka. Vznikne vláčne, lesklé cesto, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou s priemerom asi 6 mm. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame maličké kopčeky tesne vedľa seba do tvaru kruhu s vnútorným priemerom asi 7 cm. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a zároveň uhladíme. Posypeme nasekanými orechmi a pečieme približne 35 minút pri 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť a potom prerežeme vodorovne na polovice.

Paris Brest

Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou najprv zvnútra natrieme lieskovo-orieškovým krémom a potom ho naplníme mascarpone zmiešaným so sladeným kondenzovaným mliekom. Na spodnú časť rozrezaného koláčika striekame malé kopčeky, potom jemne pritlačíme vrchnú časť a na záver môžeme posypať práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. november 2021, 17:29

    Nie som spokojná z vašimi receptami. Robila som podľa popisu ani jeden sa mi nevydaril.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. marec 2018, 15:46

    Mám rada recepty pani Polákovej a už som ich aj zopár vyskúšala a bola som vždy spokojná. No pri tomto recepte, neviem čím to bude, napriek tomu že som dodržala hustotu cesta, venčeky sa mi tak pekne nezdvihli.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. február 2017, 01:13

    Úžasný koláč. Ale čo ma na ňom najviac fascinuje je jeho jednoduchosť. Keď sa na to človek pozerá je užasnutý ako príprava vyzerá jednoducho. Určite urobím pre rodinu.Ďakujem. J Avokimada

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. január 2017, 18:56

    Je radost se dívat na paní Polákovou s jakou chutí připravuje uváděné recepty. Děkuji za vysoce profesionální přístup. E. Petrová

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať