Paris brest – venčeky z odpaľovaného cesta
Cesto
- 125 ml vody
- 125 ml mlieka Pilos
- štipka soli Belbake
- 75 g zmäknutého masla Pilos
- 150 g hladkej múky Belbake
- 5 vajíčok
- hrsť vlašských orechov Alesto
Krém
- 1 lyžička lieskovo-orieškového krému Choco Nussa
- 250 g mascarpone Lovilio
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- cukrárske vrecko s hladkou aj ozdobnou špičkou
- pierko na potieranie
- sitko
Cesto
Do hrnca dáme variť vodu, mlieko, štipku soli a maslo. Keď začne voda s mliekom vrieť, prisypeme naraz všetku múku a miešame. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme úplne vychladnúť.
Mixérom do vychladnutého cesta postupne zamiešavame rozšľahané vajíčka. Vznikne vláčne, lesklé cesto, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou s priemerom asi 6 mm. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame maličké kopčeky tesne vedľa seba do tvaru kruhu s vnútorným priemerom asi 7 cm. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a zároveň uhladíme. Posypeme nasekanými orechmi a pečieme približne 35 minút pri 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť a potom prerežeme vodorovne na polovice.
Paris Brest
Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou najprv zvnútra natrieme lieskovo-orieškovým krémom a potom ho naplníme mascarpone zmiešaným so sladeným kondenzovaným mliekom. Na spodnú časť rozrezaného koláčika striekame malé kopčeky, potom jemne pritlačíme vrchnú časť a na záver môžeme posypať práškovým cukrom.