Krupicová kaša s ovocím, mandľami a čokoládou
Suroviny
Krupicová kaša
- 500 ml plnotučného mlieka Pilos
- 50 g mandlí Belbake
- 30 g krupicového cukru Belbake
- 50 g pšeničnej krupice Belbake
Na ozdobu
- 20 g masla Pilos
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 10 g čokolády s pomarančovou kôrou a mandľami J. D. Gross
- 40 g datľového sirupu
- 20 g kanadských čučoriedok
- 20 g jahôd
- 20 g malín
- 1 hrsť čerstvej mäty
Potrebujeme
strúhadlo, multifunkčný krájač
POSTUP
Mandle rozdrvíme nahrubo a čokoládu vložíme do chladničky alebo mrazničky.
Tip: Aby sa mandle dobre mixovali, je vhodné pripraviť si väčšie množstvo. Z toho následne odsypeme 50 g do receptu.
V hrnci za stáleho miešania privedieme mlieko s mandľami a cukrom podľa chuti do varu. Do vriaceho mlieka nasypeme krupicu a miešame, kým zmes zhustne.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme krupicovú kašu. Do stredu kaše pridáme kúsok masla, posypeme škoricou, ochutíme nastrúhanou čokoládou, polejeme sirupom, ozdobíme ovocím a lístkami mäty.