Citrónová bábovka s jahodovou polevou
Suroviny
Bábovka
- 4 vajcia
- 190 g práškového cukru Belbake
- 100 ml repkového oleja Vita D‘or
- 45 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 45 ml plnotučného mlieka Pilos
- šťava z ½ citróna
- 290 g polohrubej múky Belbake
- 1,5 lyžice kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 2 lyžice vanilínového cukru Belbake
- olej v spreji Belbake
Jahodová poleva
- 100 g práškového cukru Belbake
- šťava z ½ citróna
- 2 lyžice jahodového džemu Milbona
Posýpka
- jahody sušené mrazom Farmland
Potrebujeme
- formu na bábovku
POSTUP
Bábovka
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Prilejeme olej, smotanu, mlieko, citrónovú šťavu a opäť premiešame. Následne zapracujeme múku, kypriaci prášok a vanilínový cukor.
Bielky vyšľaháme do pevného snehu, ktorý stierkou zľahka vmiešame do cesta.
Formu vymažeme olejom, naplníme cestom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 30 minút.
Jahodová poleva
Všetky suroviny zmiešame.
Servírovanie
Upečenú citrónovú bábovku polejeme polevou a posypeme rozdrvenými jahodami sušenými mrazom.
Tip: Môžeme podávať aj s kopčekom šľahačky.