0
6
Citrónová bábovka s jahodovou polevou

Citrónová bábovka s jahodovou polevou

45 min
10 porcií

Suroviny

Bábovka

  • 4 vajcia
  • 190 g práškového cukru Belbake
  • 100 ml repkového oleja Vita D‘or
  • 45 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 45 ml plnotučného mlieka Pilos
  • šťava z ½ citróna
  • 290 g polohrubej múky Belbake
  • 1,5 lyžice kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 2 lyžice vanilínového cukru Belbake
  • olej v spreji Belbake


Jahodová poleva

  • 100 g práškového cukru Belbake
  • šťava z ½ citróna
  • 2 lyžice jahodového džemu Milbona


Posýpka

  • jahody sušené mrazom Farmland

Potrebujeme

  • formu na bábovku  

POSTUP

Bábovka

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Prilejeme olej, smotanu, mlieko, citrónovú šťavu a opäť premiešame. Následne zapracujeme múku, kypriaci prášok a vanilínový cukor.

Bielky vyšľaháme do pevného snehu, ktorý stierkou zľahka vmiešame do cesta.

Formu vymažeme olejom, naplníme cestom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 30 minút.

Jahodová poleva

Všetky suroviny zmiešame.

Servírovanie

Upečenú citrónovú bábovku polejeme polevou a posypeme rozdrvenými jahodami sušenými mrazom.

Tip: Môžeme podávať aj s kopčekom šľahačky. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať