
Bezlepkové retro orechové kocky s čokoládovým krémom
Suroviny
Korpus
- 5 vajec
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 200 g mletých vlašských orechov Alesto
- 60 g polohrubej múky bez lepku
- 1 kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom
Ganáž
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos
- 250 g mascarpone Milbona
Ešte budeme potrebovať
- 200 g marhuľového džemu Maribel
Poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 300 ml smotany na šľahanie Pilos
Zdobenie
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, forma č. 36 otvárateľná, papier na pečenie, džbán, dlhý zúbkovaný nôž
POSTUP
Korpus
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme vajcia s cukrom do hustej peny. Prisypeme orechy, múku, prášok do pečiva, zľahka premiešame, vlejeme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie a rozotrieme až ku okrajom. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 30 minút.
Ganáž
Horkú čokoládu nalámeme, zalejeme smotanou na šľahanie a roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Krém
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone. Do hotového krému vlejeme vlažnú ganáž a zamiešame. Hotový korpus potrieme marhuľovým džemom, pripraveným krémom a odložíme do chladničky, kým pripravíme polevu.
Poleva
Horkú čokoládu nalámeme, zalejeme smotanou na šľahanie a roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Následne nalejeme na mierne stuhnutý koláč, rozotrieme až ku okrajom, ozdobíme mletými orechami a odložíme stuhnúť do chladničky ideálne do nasledujúceho dňa.
Servírovanie
Po stuhnutí koláč vyrežeme z formy a nakrájame na kocky.