Sumček africký so špenátom a zemiakovou kašou
Sumček:
- 200 g paradajok
- 50 g strúhaného syra grana padano Lovilio
- 50 g strúhanky Belbake
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 filety sumčeka afrického
Zemiaková kaša:
- asi 100 ml smotany na šlahanie Pilos (33%)
- asi 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 400 g zemiakov
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Špenát:
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g mrazeného listového špenátu Chira
Postup
POTREBUJEME
- plech na pečenie
- pučidlo na zemiaky
Sumček s paradajkami
Paradajky krátko sparíme, ošúpeme, zbavíme zrniečok a nakrájame na menšie kocky. Zmiešame so syrom, strúhankou, nadrobno nakrájaným cesnakom a bazalkou. Prilejeme trochu olivového oleja, osolíme a okoreníme.
Filety sumčeka osolíme a okoreníme po oboch stranách. Preložíme ich na plech potretý olivovým olejom a navrstvíme pripravenú zmes. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 10-12 minút (podľa výšky filiet).
Zemiaková kaša
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a prepasírujeme. V hrnci uvaríme smotanu s mliekom. Pridáme ešte teplé prepasírované zemiaky, prilejeme trochu olivového oleja, osolíme a zamiešame.
Špenát
Na rozohriatom oleji speníme cesnak nakrájaný nadrobno. Po chvíli pridáme rozmrazený listový špenát, osolíme, okoreníme a zohrejeme ho.
Servírovanie
Zapečeného sumčeka podávame s redšou krémovou zemiakovou kašou a listovým špenátom. Dozdobíme lístkom bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.