Pikantné kuracie karí kúsky s tarhoňou
Suroviny
- 1 kg kuracích spodných a horných stehien
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 1 lyžička mletej štipľavej papriky Kania
- 1 lyžička karí korenia Kania
- 150 ml bieleho suchého vína
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 500 g tarhone Tiradell
- čerstvá pažítka
POSTUP
Pikantné karí kúsky
Kuracie stehná presekneme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Restujeme ich sprudka, v rozohriatom kastróle s olejom, zo všetkých strán dozlatohneda. Potom pridáme nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a tymian. Po chvíli ochutíme štipľavou paprikou a karí korením, zmiernime oheň a krátko opečieme. Prilejeme víno a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Potom podlejeme vriacou vodou tak, aby mäso bolo zaliate. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka približne 30 – 45 minút. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu, premiešame a ešte dve minúty povaríme.
Tarhoňa
V druhom kastróle rozohrejeme olej, prisypeme tarhoňu, osolíme a opekáme. Keď získa zlatistú farbu, zalejeme vriacou vodou (0,5 cm nad tarhoňu), prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Na záver primiešame nasekanú pažítku.