0
0
Bratislavské pliecko s domácou knedľou

Bratislavské pliecko s domácou knedľou

5 h 15 m
5 porcií

Suroviny

Mäso

  • 2 cibule
  • 1 lyžica bravčovej masti Pikok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 kg bravčového pliecka
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Baresa
  • 1 liter vody


Knedľa

  • 100 ml vody
  • 250 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 20 g čerstvého droždia
  • štipka kryštálového cukru Belbake
  • 400 g polohrubej múky Belbake
  • soľ Kania
  • 2 lyžice slnečnicového oleja Vita D'or


Omáčka

  • ½ zeleru
  • 1 mrkva
  • 3 zavárané kyslé uhorky
  • 100 g mrazeného hrášku Freshona
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 500 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)


Ešte budeme potrebovať

20 g múky Belbake na pomúčenie dosky

Potrebujeme

hrniec, špagát, odmerku, kuchynskú váhu, kuchynský robot s nadstavcov lopatka, potravinárska fólia, sitko na parenú knedľu, papier na pečenie


POSTUP

Mäso

Do hrnca pridáme bravčovú masť, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a restujeme. Mäso zviažeme špagátom dokopy, vložíme do hrnca a zatiahneme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak a pokračujeme v restovaní. Následne zalejeme vodou a varíme približne 120 minút. Mäso po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť.

Knedľa

V odmerka zmiešame vodu, mlieko, droždie a cukor. V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka vymiešame múku, soľ, olej, pripravený kvások a vytvoríme polotuhé cesto. Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme vykysnúť po dobu 60 minút. Následne cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých vytvarujeme na pomúčenej doske menšie knedle. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť ďalších 15 minút. Z papiera na pečenie vystrihneme kruh, potrieme olejom a položíme knedľu. Do hrnca s vriacou vodou pridáme sitko, vložíme knedľu s papierom, prikryjeme a necháme pariť približne 15 minút. Zopakujeme aj s druhou knedľou.

Omáčka

Zeler, mrkvu a kyslé uhorky nakrájame na kocky, pridáme mrazený hrášok. Výpek z mäsa zredukujeme, prisypeme hladkú múku a orestujeme. Prilejeme mlieko po častiach a premiešame. Omáčku precedíme, pridáme pripravenú zeleninu a varíme približne 15 minút. Nakoniec prilejeme smotanu na šľahanie a premiešame. Podľa potreby môžeme dochutiť citrónov

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať